Ce remedii avem la îndemână când căldura devine insuportabilă

Excesul de căldură ne provoacă nu doar disconfort, ci ne pune chiar viaţa în pericol. Organismul nostru se angajează pe timp de caniculă într-o luptă teribilă pentru a se asigura că îşi menţine temperatura la care funcţionează normal.

Va transpira din greu, însă va pierde în felul acesta şi cantitatea necesară de nutrienţi. Simptomele nu vor întârzia să apară şi te vei simţi moleşit. Starea generală de rău se poate accentua progresiv până la leşin. Ne simţim extenuaţi, confuzi, avem greaţă, dureri de cap şi privirea înceţoşată. Vor avea de suferit mai mult persoanele cardiace, cei cu probleme mintale, copiii şi bătrânii. Devenim nervoşi, anxioşi din cauza temperaturii crescute, şi asta pentru că, în creierul nostru, procesele chimice nu mai funcţionează normal.

Ne confruntăm cu stări depresive şi o oboseală greu de ignorat, astfel că reuşim cu mare greutate să facem faţă activităţilor de zi cu zi. Pentru că prin transpiraţie pierdem minerale, să nu ne mire că vom avea crampe musculare, ştiut fiind faptul că lipsa de sodiu periclitează funcţionarea muşchilor.

Hidratarea este indispensabilă

Nevoia de hidratare creşte în perioadele caniculare, astfel că nu este exagerat să bem chiar şi pînă la patru litri de apă pe zi. Inima se mobilizează în această luptă cu temperaturile mari şi pentru a restabili tensiunea la valorile normale ale organismului ea va bate mai repede, iar tensiunea arteriară scade. Persoanele care au probleme cu tensiunea arterială sunt vulnerabile, existând riscul de a face un atac de cord.

Tenul suferă şi el din cauza transpiraţiei excesive erupţiile cutanate fiind consecinţa cea mai probabilă.

Să nu uităm de ochelarii de soare în această perioadă, pentru ne sunt mare ajutor în lupta cu radiiţiile ultraviolete. Aceştia trebuie să respecte însă standarde de calitate pentru a ne fi de un real folos, fiind deci necesară achiziţia lor de magazinele de specialitate. În lipsa acestei protecţii riscăm să facem cataractă sau să ne deteriorăm retina, fiind posibilă apariţia de leziuni.

Limitaţi efortul fizic

Efortul trebuie redus la minimum în aceste zile, iar expunerea la soare trebuie limitată. Dacă totuşi activităţile cotidiene nu ne permit repaus în intervalele de timp când soarele arde puternic, protecţia corpului devine indispensabilă.

Nu plecăm de acasă fără apă pentru a ne putea hidrata şi nici fără a avea corpul acoperit cu haine din ţesături naturale, subţiri şi de culoare deschisă. Capul trebuie acoperit, de asemenea.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

25 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

55 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: