Categories: Ştiri sănătate

Ce rămâne viu în corpul uman, chiar și la câțiva ani de la moarte, potrivit oamenilor de știință

Oamenii de știință au dezvăluit că o parte importantă a corpului uman rămâne în viață chiar și la ani de la moartea noastră, potrivit unui studiu publicat în revista științifică Ecological Processes.

Cercetătorii de la Universitatea Tennessee din Statele Unite au dezvăluit în septembrie că microbiomul pe care fiecare persoană îl are în intestin rămâne viu și activ.

„Este o comunitate complexă, plină de bacterii, viruși, ciuperci și diverși microbi care locuiesc în organism și rămân active chiar și după ce țesuturile noastre se descompun”, potrivit acestora

Potrivit cercetărilor, îngroparea persoanei decedate aduce beneficii mediului, deoarece acţionează ca un fel de mecanism de „reciclare”.

Microbii continuă să trăiască și după moartea corpului, spun oamenii de știință

Biologii au replicat procesul de descompunere a corpului uman într-un laborator, combinând mostre de microbiomi care locuiesc în intestin și un tip de sol care se găsește adesea în cimitire.

Ei au descoperit că aceste comunități de microorganisme au continuat să trăiască chiar și după ce aprovizionarea cu oxigen a fost întreruptă, deoarece se hrăneau cu proteinele, grăsimile și carbohidrații stocați în țesuturi.

În plus, aceste microorganisme s-au amestecat cu cele din sol, „accelerând procesul de descompunere” și permițând „înfloririi unei noi vieți”.

Cel mai nou studiu sugerează că microbii nu numai că trăiesc în sol, ci și cooperează cu microbii nativi din sol pentru a ajuta la descompunerea corpului. Amestecarea solului și a fluidelor de descompunere pline cu microbi asociați gazdei a crescut ratele de descompunere dincolo de cele ale comunităților de sol.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că microbii asociați gazdei au îmbunătățit ciclul azotului. Azotul este un nutrient esențial pentru viață, dar cea mai mare parte a azotului de pe Pământ este legat ca gaz atmosferic pe care organismele nu îl pot folosi.

Descompozitorii joacă un rol critic în reciclarea formelor organice de azot, cum ar fi proteinele, în forme anorganice, cum ar fi amoniul și nitrații, pe care microbii și plantele le pot folosi.

Noile descoperiri sugerează că microbii noștri joacă probabil un rol în acest proces de reciclare prin conversia moleculelor mari care conțin azot, cum ar fi proteinele și acizii nucleici, în amoniu. Microbii de nitrificare din sol pot transforma apoi amoniul în nitrat.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

6 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

35 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: