Categories: Stil de viaţă

Ce pun gospodinele din Moldova în mălai ca să obțină mămăliga pufoasă. Vezi care este ingredientul secret

Mămăliga este un preparat tradițional specific României, însă gospodinele din Moldova au un secret pentru a obține o mămăligă pufoasă, fără cocoloașe. Vezi care este ingredientul secret folosit de ele.

Mămăliga, un aliment de bază în gastronomia locală

Mămăliga este realizată din făină de porumb, apă și sare. Se prepară prin fierberea acestor ingrediente până se obține o pastă densă și omogenă, însă gospodinele din Moldova au o truc pentru a obține cea mai gustoasă și fină mămăligă.

Ingredient secret pentru mămăligă perfectă

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Mămăligă cremoasă

Potrivit gospodinelor zin zona Moldovei, e important să folosești ingredientele potrivite, dar contează și modul de preparare. Mălaiul e bine să fie cât mai fin dacă vrei ca mămăliga să iasă cremoasă, potrivit fanatik.ro.

Pentru ca mămăliga să-ți iasă perfect, e bine să ții cont de anumiți pași. Imediat după ce ai pus apa la fiert, se adaugă și un praf de sare, dar și un praf de mălai în apă.

Sarea este ingredientul secret și e important să o adaugi la început. Restul de mălai se adaugă imediat după ce apa a început să fiarbă. Nu trebuie să aștepți până când aceasta fierbe, deoarece se vor forma cocoloașe.

În cazul în care vrei o mămăligă fină, nu trebuie să torni tot mălaiul deodată, ci se adaugă puțin câte puțin, în ploaie. Mămăliga se amestecă constant în timpul fierberii. Doar așa va fierbe uniform și nu se va lipi de vas.

Dacă utilizezi mălai de țară, trebuie să-l fierbi cu 15 minute mai mult decât cel din comerț. Imediat după ce ai preparat mămăliga, aceasta trebuie scoasă pe un tocător de lemn, deoarece acesta va absorbi excesul de apă.

Ce să pui în loc de apă

De asemenea, dacă vrei o mămăligă și mai delicioasă, poți să folosești lapte în loc de apă. Adaugă, la final, o lingură de unt, după ce oprești focul, pentru ca preparatul să aibă o consistență cremoasă. Unele gospodine aleg să adauge untul încă din timpul fierberii.

O altă metodă pentru ca mămăliga să iasă cremoasă este să adaugi făină de porumb în loc de mălai. Făina de porumb se adaugă treptat, cernută.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: