Categories: Stil de viaţă

Ce pun gospodinele din Moldova în mălai ca să obțină mămăliga pufoasă. Vezi care este ingredientul secret

Mămăliga este un preparat tradițional specific României, însă gospodinele din Moldova au un secret pentru a obține o mămăligă pufoasă, fără cocoloașe. Vezi care este ingredientul secret folosit de ele.

Mămăliga, un aliment de bază în gastronomia locală

Mămăliga este realizată din făină de porumb, apă și sare. Se prepară prin fierberea acestor ingrediente până se obține o pastă densă și omogenă, însă gospodinele din Moldova au o truc pentru a obține cea mai gustoasă și fină mămăligă.

Ingredient secret pentru mămăligă perfectă

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Mămăligă cremoasă

Potrivit gospodinelor zin zona Moldovei, e important să folosești ingredientele potrivite, dar contează și modul de preparare. Mălaiul e bine să fie cât mai fin dacă vrei ca mămăliga să iasă cremoasă, potrivit fanatik.ro.

Pentru ca mămăliga să-ți iasă perfect, e bine să ții cont de anumiți pași. Imediat după ce ai pus apa la fiert, se adaugă și un praf de sare, dar și un praf de mălai în apă.

Sarea este ingredientul secret și e important să o adaugi la început. Restul de mălai se adaugă imediat după ce apa a început să fiarbă. Nu trebuie să aștepți până când aceasta fierbe, deoarece se vor forma cocoloașe.

În cazul în care vrei o mămăligă fină, nu trebuie să torni tot mălaiul deodată, ci se adaugă puțin câte puțin, în ploaie. Mămăliga se amestecă constant în timpul fierberii. Doar așa va fierbe uniform și nu se va lipi de vas.

Dacă utilizezi mălai de țară, trebuie să-l fierbi cu 15 minute mai mult decât cel din comerț. Imediat după ce ai preparat mămăliga, aceasta trebuie scoasă pe un tocător de lemn, deoarece acesta va absorbi excesul de apă.

Ce să pui în loc de apă

De asemenea, dacă vrei o mămăligă și mai delicioasă, poți să folosești lapte în loc de apă. Adaugă, la final, o lingură de unt, după ce oprești focul, pentru ca preparatul să aibă o consistență cremoasă. Unele gospodine aleg să adauge untul încă din timpul fierberii.

O altă metodă pentru ca mămăliga să iasă cremoasă este să adaugi făină de porumb în loc de mălai. Făina de porumb se adaugă treptat, cernută.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: