Pentru a avea tenul ferm si a tine departe ridurile pe termen lung, fiecare femeie trebuie sa stie ce produse de ingrijire a pielii sa foloseasca in functie de varsta pe care o are.
Intre 20 si 30 de ani
Esentiale pentru ingrijirea tenului cand ai intre 20 si 30 de ani sunt crema cu protectie solara si cea pe baza de antioxidanti. Expunerea la soare, mult mai frecventa in aceasta perioada a vietii, risca sa-ti distruga elastina din epiderma, accelerand procesul de imbatranire. Pe ten trebuie aplicata intotdeauna, indiferent de culoarea pielii, o crema cu factor de protectie de cel putin 30, dar si o crema sau un ser bogat in antioxidanti pentru a lupta impotriva radicalilor liberi din mediul inconjurator.
Totodata, produsele pe baza de niacinamide, compus care contine acid nicotinic si vitamina B3, mentin pigmentarea pielii si previn pierderea elasticitatii. Produsele pe baza de niacinamide sunt la randul lor esentiale pentru femeile in varsta de 20 pana la 30 de ani.
Si acidul glicolic si cel salicilic ar trebui sa faca parte din rutina de ingrijire zilnica a pielii, pentru indepartarea celulelor moarte, dar si pentru tratarea eventualelor probleme de acnee.
Tineti cont! Cum iti „cresti” tenul in anii ’20, asa-l vei avea tot restul vietii. Ingrijirea tenului trebuie sa inceapa din timp, caci mai apoi va fi greu sa „repari” ce ai „stricat” din neglijenta in perioada in care ai avut intre 20 si 30 de ani.
Intre 30 si 40 de ani
Odata depasita varsta de 30 de ani, cremele cu retinol sunt recomandate. Substanta nu doar ca este un antioxidant mai puternic, dar este un agent bun impotriva decolorarii tenului, a ridurilor, a acneei. Mai mult, retinolul creste productie de colagen a tenului, pastrand astfel elasticitatea pielii, in ciuda inaintarii in varsta.
Continuarea pe Lyla.ro
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…