Din cuprinsul articolului
Operația de micșorare a sânilor se poate face gratuit, în anumite situații. Gigantomastia reprezinta dezvoltarea anormala, in exces a sanilor, in general prin hipertrofia concomitenta atat a tesutului adipos, cat si a celui glandular.
Greutatea sanilor in aceasta situatie poate ajunge la 2-3kg sau chiar peste per san, ceea ce invalideaza femeia care se confrunta cu asemenea probleme.
”Determina dureri de spate, modificari de postura, discofort si dermatite in zona de sprijin a sanilor, disconfort in activitatile de zi cu zi, imposibilitatea de a efectua activitati sportive, necesitatea de a-si face sutiene pe comanda, dureri la nivelul umerilor determinate de bretelele de la sutien, intr-un cuvant ajung sa devina o povara greu de suportat,” explică, pentru Doctorul Zilei, Conf. dr. Carmen Giuglea Medic primar Chirurgie plastica, Estetica si Microchirurgie reconstructivă.
Aceasta problema are insa o rezolvare chirurgicala, potrivit chirurgului plastician, putandu-se reduce volumul sanilor pana la niste dimensiuni rezonabile, proportionale cu corpul pacientei. Exista mai multe tehnici operatorii, chirurgul plastician fiind cel care o alege pe cea mai potrivita cazului respectiv.
Conf. dr. Giuglea precizează că ideala ar fi pastrarea aspectului si sensibilitatii areolei, dar acest lucru este mai greu de obtinut pentru sanii foarte mari (in aceaste situatii se poate alege tehnica de “amputatie” a sanilor cu grefarea complexului areolomamelonar, care sacrifica sensibilitatea acestuia).
”Oricum, rezultatele obtinute sunt de cele mai multe ori apreciate ca foarte bune de catre paciente, singurul lor regret fiind ca nu au facut-o mai devreme. Confortul pe care-l obtin in urma interventiei este important, calitatea vietii imbunatatindu-se substantial.
Bineinteles ca inainte de orice interventie chirurgicala la sani se fac investigatii paraclinice care sa evalueze faptul ca acestia nu au nici un fel de probleme care sa contraindice operatia. In general o ecografie mamara este suficienta, se suplimenteaza cu mamografie doar daca ecografistul o recomanda,” adaugă Conf. dr. Carmen Giuglea Medic primar Chirurgie plastica, Estetica si Microchirurgie reconstructivă.
Interventia presupune anestezie generala, dureaza in medie 3-4 ore, si este urmata de o perioada de recuperare de 2-3 saptamani. Nu este o interventie dureroasa, nu presupune o imobilizare a pacientei, ci doar restrictii in a efectua eforturi fizice pt cca 2 luni.
Medicul mai mentioneaza ca pentru orice interventie chirurgicala, exista posibilitatea unor complicatii, cu cat sanii sunt mai mari. Printr-o atenta monitorizare postoperatorie a sanilor, acestea pot fi prevenite sau rezolvate rapid.
In situatia in care gigantomastia este cauza tulburarilor de postura sau al durerilor de spate, la indicatia unui medic specialist ortoped, neurolog sau neurochirurg se poate face interventia de reductie mamara in spitalele de stat, decontate de casa de asigurari.
”In concluzie, nu uitati ca gigantomastia este o problema care are rezolvare chirurgicala, ca merita sa fie facuta atunci cand are indicatie, ca este important sa va adresati unui chirurg plastician care sa va explice tot ceea ce trebuie sa stiti despre interventie si sa va castige increderea. Confortul fizic si psihic care se obtine dupa interventie este remarcabil, testimonialele pacientelor care au facut aceasta interventie sustin acest lucru,” conchide conf. dr. Giuglea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…