Din cuprinsul articolului
Legarea trompelor uterine este un subiect extrem de important in viata unei femei. Aceasta schimbare trebuie facuta in urma unei documentari profunde din surse sigure. Multe femei aleg sa isi lege trompele uterine pentru o contraceptie definitiva.
Decizia de a renunta pentru totdeauna la fertilitate nu trebuie luata pe graba si trebuie sa fie una asumata.
Astazi, dr. Silviu Istoc iti prezinta tot ce ar trebui sa stii despre legarea trompelor uterine, avantajele si dezavantajele acestei proceduri, dar si cat de sigura este.
„Comunicarea dintre ovare si uter se realizeaza prin intermediul trompelor uterine, aici avand loc cel mai adesea si fecundatia. Legarea trompelor blocheaza spermatozoizii, incat sa nu treaca prin trompa uterina. Ovulele sunt inca eliberate de ovare, dar sunt descompuse si absorbite de corp. Ovarele nu sunt afectate de sterilizare, eliberand in continuare aceiasi hormoni. De asemenea, menstruatiile nu vor fi afectate.” afirma dr. Silviu Istoc.
Legarea trompelor uterine este o procedura relativ simpla. Metodele cele mai des intalnite sunt mini-laparotomia sau laparoscopia, prin care chirurgul va face o mica incizie chiar sub ombilic, introducand prin acest punct laparoscopul. Apoi, va face o a doua incizie chiar la limita liniei pubiene, prin intermediul careia va introduce instrumentul care va lega sau taia trompele.
Printre cele mai importante avantaje se numara, potrivit ginecologului:
▪ Este o procedura permanenta. Pentru femeile care nu isi doresc copii sau care au trecut deja prin sarcina si nu isi mai doresc alta, aceasta procedura este ideala.
▪ Are o rata foarte mare de succes. Doar una din 200 de femei ramane insarcinata dupa o operatie de legare a trompelor. Adica mai putin de 1%.
▪ Nu iti afecteaza hormonii. Cum am mentionat si mai sus, procedura nu va schimba menstruatia si nu va aduce menopauza. Mai mult decat atat, nu provoaca efectele secundare pe care le fac pilulele anticonceptionale, cum ar fi schimbari de dispozitie, crestere in greutate sau dureri de cap sau cele cauzate uneori de steriletul intrauterin, cum ar fi crampe, menstruatii mai abundente sau probleme menstruale.
▪ Nu modifica ovarul. Spre deosebire de histerectomie, o legare atenta a trompelor lasa ovarul intact si capabil sa continue sa produca hormonii feminini necesari.
Ca orice alta interventie, exista si dezavantaje. Iata cele mai importante:
▪ Nu te protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Chiar daca este o metoda contraceptiva, acest lucru nu inseamna ca nu te vei putea infecta cu boli cu transmitere sexuala. Va trebui sa folosesti in continuare prezervative pentru a le preveni, inclusiv HIV.
▪ Este o interventie permanenta. Desi uneori poate fi inversat cu o interventie chirurgicala, acest lucru nu este intotdeauna posibil. Doar aproximativ jumatate dintre femeile care fac o reversie sunt capabile sa ramana insarcinate. Daca nu esti sigura ca nu vei dori niciodata sa ramai insarcinata, legarea trompelor nu este potrivita pentru tine.
Legarea trompelor uterine este o procedura simpla, dar care are efecte permanente in viata unei femei. Aceasta nu va afectea corpul femeii si nici experienta fizica in timpul sexului.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…