Sari la conținut

Ce presupune detoxifierea, în afară de alimentație? Reguli pentru o detoxifiere completă

Organismul are propriul mecanism de curățare și detoxifiere. Cu toate acestea, din cauza unui stil de viță nesănătos, acesta va fi copleșit de acumularea toxinelor și ar putea întâmpina dificultăți în eliminarea acestora.

Stilul de viață este foarte important pentru sănătatea generală a organismului. Acesta poate susține detoxifierea naturală a organismului și nu este necesară o cură de purificare.

Când vine vorba despre curele de detoxifiere trebuie să aveți foarte mare grijă. Nu uitați că remediile minune nu funcționează complet și, uneori, poate fi vorba despre un produs care face mai mult rău decât bine.

Astfel, pentru a vă detoxifia asigurați-vă că aveți un stil de viață sănătos, iar acest lucru nu se referă numai la alimentație.

Reguli pentru detofixierea corespunzătoare a organismului

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când înceăi o cură de purificare.

Detoxifierea trebuie însoțită de o hidratare corectă, pentru că organismul elimină toxinele prin urină, prin transpirație și prin respirație. Deci, cu cât ne hidratăm mai bine, cu atât e mai bine. Și cum nici ce inspirăm nu prea putem controla, dacă dorim să facem un detox corect, ar trebui să mer­gem într-un mediu nepoluat și să facem exerciții de respirație, pentru că dacă nu reușim să ne oxi­genăm corpul e mai rău ca orice.

De la stările psi­hice, până la gândire și concen­trare, un creier neoxigenat nu dă randa­ment. Respirația este pierdută de multe ori din vedere și nu mă mir că au apărut mulți „guru”, care și-au făcut un business din asta. S-au înființat centre care te extrag o perioadă din viața de zi cu zi, te duc departe, în natură, unde înveți exerciții de respirație, yoga și meditație, pen­tru că și stresul are un impact co­vârșitor asupra organismului. Și, chiar dacă plătești câteva mii de euro pentru asta, vei declara la finalul programului că a meritat – bene­ficiile sunt evidente! Și mai este ceva important: degeaba mănânci corect și la timp, dacă tu ești constant încordat, stresat, preocupat, nedormit. Trebuie neapărat ca detoxul să ia în considerare și acest element: somnul de calitate.

În somn se face curățenie în organism, în somn se regenerează celu­lele și țesuturile. Avem nevoie de 7-8 ore de somn (în primul rând ca pauză alimentară), timp în care organismul se reface, elimină toxinele, hră­nește sistemul nervos, curăță sângele… E limpede că respirația și somnul de calitate trebuie incluse în detoxifiere, iar hidratarea ajută la eliminarea toxinelor.

Exercițiile fizice, joggingul, mersul pe jos sau plimbarea pe bicicletă (mișcare de intensitate medie și de durată mai lungă) activează circulația sanguină, ceea ce intensifică eliminarea toxinelor”, explică Mihaela Bilic, nutriționist, potrivit formula-as.ro.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel