Carnivorii au risc crescut de diabet, chiar dacă mănâncă și fructe și legume. Un studiu care a inclus mai mult de 60.000 de femei a scos la iveală că o dietă bogată în alimente acide precum carnea și lactatele, crește riscul de diabet de tip 2.
Femeile care mâncau multe alimente acide erau cu 56% mai predispuse să dezvolte diabet de tip 2.
Cercetătorii au observat că fructele și legumele nu reduc acest efect și, în mod surprinzător, femeile slabe au un risc mai crescut.
Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai răspândite boli și este, de obicei, asociată cu obezitatea și cu dulciurile, însă ultimul studiu arată că și carnea și alte alimente acide pot fi vinovate de apariția bolii.
Oamenii de știință sunt de părere că alimentele acide cresc riscul de diabet pentru că fac dificilă transformarea zahărului în energie.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…