Sari la conținut

Ce poți să pățești dacă mănânci paste

Un studiu publicat recent de Școala de Sănătate Publică Harvard a scos la iveală o legătură intre pastele fainoase și depresie.

Potrivit cercetătrii, persoanele care consumă des carbohidrați sunt cu 40% mai predispose să se confrunte cu depresia.

Din cele 43.000 de femei care au participat la studio, peste 41% au căutat tratament pentru depresie după ce au consumat paste, cartofi prăjiți și pâine.

Michael Lucas, medicul care a condus studiul, suține că alimente care pot funcționa ca antidepresive sunt morcovii, peștele, uleiul de masline și dovleacul.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel