Categories: Stil de viaţă

Ce se poate întâmpla dacă nu ai contact intim foarte mult timp. Consecințele sunt devastatoare

Ce pățești de la abstinență. Frecvența contactelor intime reprezintă poate cel mai discutat subiect, atât în rândul femeilor, cât mai ales în rândul bărbaților. Deși există dovada că se poate trăi și fără a avea contact intim, așa cum o demonstrează călugării din întreaga lume, o perioadă de abstinență impusă poate fi, totuși dăunătoare.

Abstinența predispune şi la afecţiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoză), dar cel mai mult oamenii sunt afectaţi în plan psiho-emoţional.

Abstinenţii sunt mai pre­dispuşi atacurilor de panică, depresiei, problemelor de atenţie şi concentrare, spun psihologii. „Contactul intim duce la eliberarea unor hormoni care vă ajută să vă simţiţi bine. Când viaţa intimă nu se suprapune cu ceea ce vă doriţi, apar frustrările, nevrozele. Totuşi, atunci când abstinenţa este liber consimţită sau edu­caţională, apar mai puţine probleme în plan psihic”, spu­ne psihologul Roxana Mis­chianu.

Dacă treceţi prin perioade de separare de partener, din mo­tive profesionale, sfatul psi­hologului este să înlocuiţi contactele intime cu sporturi foarte dinamice, dans, masaj, yoga şi alte activităţi care pot duce la relaxare.

Ce pățești de la abstinență

Unele cercetări scot în evidență beneficiile contactului intim, pentru persoanele active din acest punct de vedere, care au familie întemeiată sau relație stabilă. Contactele intime ocazionale pot aduce mari probleme, întrucât bolile venerice sunt din ce în ce mai dese. În plus, în cazul aventurilor de o noapte pot exista și efecte psihologice negative. Așadar, pentru cei obișnuiți cu o regularitate în ceea ce privește contactul intim, atunci când sunt privați de el (menstruație, post, probleme ginecologice), spun studiile că sunt expuși la anumite probleme.

Psihicul este cel mai afectat în cazul lipsei contactelor intime. În plus, menținerea unei vieți amoroase normale, ca și nașterea de copii sunt factori ce mențin echilibrul neuro-endocrin și prelungesc perioada fertilă. În unele cazuri, abstinența poate duce la atrofie vaginală, dereglări menstruale și hormonale și cel mai des, dezechilibre psihologice. Se poate ca după o perioadă lungă de abstinență, în timpul contactului intim să apară dureri.

Menopauză, mai greu suportabilă

Contactul intim normal și regulat, fără excese, are efecte foarte bune pentru fizicul și psihicul uman. De altfel, unele persoane care sunt nevoite să renunțe la relațiile intime mai devreme de vârsta la care erau pregătite, din diferite motive (fie au rămas văduvi, fie s-au despărțit si au rămas singuri, etc.), se aleg cu consecințe negative. Printre ele se poate ca la vârsta menopauzei, la femei, stările din această perioadă să fie mult mai accentuate, mai intense și mai de lungă durată.

Printre beneficiile contactului intim se vorbește de menținerea aparatului reproducător cât mai sănătos. Femeile care își prelungesc pierderea virginității pot avea chisturi ovariene, dar nu este o regulă. La bărbați, efecte de acest gen nu se întâlnesc.

Ce pățești de la abstinență. Exces de sebum

Activitatea intimă reglează și nivelul de sebum din organism, iar persoanele abstinente pentru vreme îndelungată pot avea acnee pronunțată și rezistentă la tratament. Uneori, bărbați pot prezenta probleme cu funcția erectilă după o pauza prea mare de la relațiile intime.

Contactul intim nu înseamnă doar acțiunea dintre doi oameni și atât. Mai înseamnă și relații sociale, căldură sufletească, cunoașterea partenerului și tot ce are legătură cu o relație amoroasă. Astfel că, unele persoane care nu întrețin relații intime, dar își doresc, pot fi depresive, se pot integra mai greu într-un mediu și pot fi mai puțini comunicative.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: