Din cuprinsul articolului
Ce pățești dacă mănânci fructe seara. Decizia de a include fructe la culcare este influențată de o varietate de factori, inclusiv de practici tradiționale, preferințe personale și obiective de sănătate. Cântărirea beneficiilor și a potențialelor dezavantaje vă poate ajuta să luați o decizie informată cu privire la consumul de fructe înainte de culcare.
Fructe dulci, suculente și hrănitoare pe care natura ni le oferă, fructele sunt adesea consumate înainte de culcare. Întrebarea este, va fi o alegere sănătoasă sau, dimpotrivă, o capcană alimentară?
Iată care sunt principalele avantaje ale consumului de fructe, seara, și de ce trebuie să țineți cont atunci când tăiați o felie de pepene, potrivit Thelogicalindian.
Fructele sunt o opțiune cu conținut scăzut de calorii. Sunt cunoscute pentru conținutul scăzut de calorii, fibre și apă. Consumul fructelor, înainte de culcare, în locul unor alternative bogate în calorii, precum chipsurile sau prăjiturile, contribuie la menținerea unui aport caloric echilibrat.
Fructele de pădure, merele, perele, cireșele și strugurii sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce le face alegeri excelente pentru gustări înainte de a ne culca.
Fructele sunt o sursă valoroasă de vitamine și minerale esențiale, vitale pentru sănătatea generală. Consumul fructelor înainte de culcare vă ajută să satisfaceți cerințele zilnice de nutrienți, furnizând organismului toate vitaminele și mineralele necesare. Bananele, kiwi, portocalele și pepenii, de exemplu, sunt bogate în potasiu, vitamina C și acid folic, făcându-le gustări ideale înainte de culcare.
Multe fructe au un conținut mare de apă, fiind o sursă excelentă de hidratare. Deshidratarea poate duce la oboseală, dureri de cap și alte probleme de sănătate. De aceea, pepenele verde, strugurii și portocalele vă hidratează corespunzător, evitând potențialele probleme legate de deshidratare.
Fructele pot susține sănătatea digestivă. Dar care sunt dezavantajele majore ale consumului de fructe înainte de culcare:
Bogate in fibre alimentare, fructele pot susține sănătatea digestivă prin reglarea digestiei și prevenirea constipației. Consumul de fructe înainte de culcare poate contribui la un sistem digestiv sănătos. Kiwi, fructele de pădure și merele, printre altele, au un conținut ridicat de fibre, contribuind la bunăstarea digestivă.
Bananele, mango și strugurii conțin niveluri ridicate de zaharuri naturale. Excesul de fructe dulci noaptea poate duce la creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge, care pot perturba somnul și pot contribui la probleme de sănătate precum diabetul. Alegeți fructe cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructe de pădure, merele și perele.
Aciditatea unor fructe, cum ar fi portocalele, grepfrutul și ananasul, poate declanșa reflux acid când sunt consumate înainte de culcare. Refluxul acid apare atunci când acidul din stomac curge înapoi în esofag, ducând la arsuri digestive și disconfort asociat. Dacă aveți reflux acid, ar fi mai bine să le evitați seara.
Deși fructele sunt considerate o gustare sănătoasă, consumul lor pe timp de noapte poate provoca disconfort, perturbând somnul. Pentru a vă bucura de fructe înainte de culcare, alegeți fructe cu conținut scăzut de zahăr și ușor de digerat, cum ar fi fructele de pădure, merele și perele.
Fructele au un conținut relativ scăzut de calorii și s-ar putea să nu ofere o senzație de sațietate de durată. În astfel de cazuri, luați în considerare gustări bogate în proteine, cum ar fi nuci, ouă fierte sau felii de brânză
Conform Ayurveda, sistemul antic al medicinei tradiționale, momentul consumului de fructe joacă un rol crucial în menținerea armoniei digestive. Ayurveda recomandă menținerea unui decalaj între mese și fructe datorită efectelor variate ale acestora asupra sistemului digestiv.
Se recomandă să consumați o masă cu cel puțin 3-4 ore înainte de culcare. Dacă fructele sunt consumate imediat după masă, organismul se concentrează în primul rând pe digerarea fructelor înainte de procesarea mesei.
Deși se crede că o masă compusă din fructe, înainte de culcare, induce somnul, realitatea este chiar invers. Fructele introduc zaharuri în fluxul sanguin, provocând o creștere a nivelului de energie, care poate perturba procesul de a adormi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…