Ce nu trebuie să mănânci atunci când iei antibiotic? Împovărează ficatul și stomacul

Ce alimente ar trebui să mănânci în timp ce iei antibiotice? Atunci când urmați un tratament cu antibiotice, cel mai bine este să consumați alimente care conțin metionină.

Acest aminoacid este un substrat pentru repararea organică și biochimică a ficatului. Este conținut în următoarele produse: caviar roșu, stavrid negru, macrou, știucă, somon roz, calamar, soia, linte, migdale, fistic, alune, nuci, alune de pădure, susan, brânză, brânză slabă, brânză de vaci, curcan, pui, ouă, vițel, miel.

Cea mai multă metionină se găsește în pudra de ouă și cea mai puțină în cereale, dar există. Produsele lactate fermentate au, de asemenea, beneficii – iaurtul fără aditivi, iaurtul, chefirul, toate acestea având efect asupra menținerii sau restabilirii echilibrului dintre microorganismele benefice și cele dăunătoare din intestin.

Este important să consumați suficiente fibre vegetale. În fiecare zi, o persoană ar trebui să consume cel puțin 400 de grame pe zi și, de preferință, 600 de grame de legume. Fibrele trebuie mestecate bine, ideal de 33 de ori fiecare bucată. În acest fel, se obțin semnificativ mai multe beneficii din alimente și se mănâncă mai puțin, scrie ActualNo.

Ce nu ar trebui să mâncăm atunci când luăm un antibiotic?

Produsele care trebuie excluse sunt cele care împovărează ficatul și tractul gastro-intestinal.

  • Evitați alimentele prăjite, grase, sărate, afumate, condimentate, conservate cu oțet;
  • Carne: porc, miel;
  • Cârnați: afumați, cu untură;
  • Grase și condimentate: untură, maioneză, ketchup, muștar, alimente condimentate, hrean;
  • Produse din făină: Prăjituri, plăcinte, chipsuri, fursecuri umplute, pâine albă;
  • Prăjituri: ouă, cotlete, pește;

Produse recomandate pentru consum

  • Carne gătită: vițel, file de pui;
  • Pește: fiert sau la cuptor;
  • Pâine: Grâu integral cu tărâțe, mălai, hrișcă;
  • Ouă: fierte lejer;
  • Fructe: mere, caise uscate, banane (mandarine, lămâie dacă nu ați avut niciodată alergie la citrice), kiwi, stafide, ananas;
  • Legume: Morcovi, sfeclă roșie, dovlecei, broccoli, varză chinezească, varză simplă, dovleac;

Deoarece este dificil să iei toate vitaminele de care organismul are nevoie din alimente și cu atât mai mult atunci când antibiotice, este recomandat să consumi vitamine în timpul și după administrarea acestora.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: