Sari la conținut

Ce nu trebuie să mănânci atunci când iei antibiotic? Împovărează ficatul și stomacul

antibiotic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Antibiotic comun, benefic în combaterea bolilor respiratorii

Ce alimente ar trebui să mănânci în timp ce iei antibiotice? Atunci când urmați un tratament cu antibiotice, cel mai bine este să consumați alimente care conțin metionină.

Acest aminoacid este un substrat pentru repararea organică și biochimică a ficatului. Este conținut în următoarele produse: caviar roșu, stavrid negru, macrou, știucă, somon roz, calamar, soia, linte, migdale, fistic, alune, nuci, alune de pădure, susan, brânză, brânză slabă, brânză de vaci, curcan, pui, ouă, vițel, miel.

Cea mai multă metionină se găsește în pudra de ouă și cea mai puțină în cereale, dar există. Produsele lactate fermentate au, de asemenea, beneficii – iaurtul fără aditivi, iaurtul, chefirul, toate acestea având efect asupra menținerii sau restabilirii echilibrului dintre microorganismele benefice și cele dăunătoare din intestin.

Este important să consumați suficiente fibre vegetale. În fiecare zi, o persoană ar trebui să consume cel puțin 400 de grame pe zi și, de preferință, 600 de grame de legume. Fibrele trebuie mestecate bine, ideal de 33 de ori fiecare bucată. În acest fel, se obțin semnificativ mai multe beneficii din alimente și se mănâncă mai puțin, scrie ActualNo.

Ce nu ar trebui să mâncăm atunci când luăm un antibiotic?

Produsele care trebuie excluse sunt cele care împovărează ficatul și tractul gastro-intestinal.

  • Evitați alimentele prăjite, grase, sărate, afumate, condimentate, conservate cu oțet;
  • Carne: porc, miel;
  • Cârnați: afumați, cu untură;
  • Grase și condimentate: untură, maioneză, ketchup, muștar, alimente condimentate, hrean;
  • Produse din făină: Prăjituri, plăcinte, chipsuri, fursecuri umplute, pâine albă;
  • Prăjituri: ouă, cotlete, pește;

Produse recomandate pentru consum

  • Carne gătită: vițel, file de pui;
  • Pește: fiert sau la cuptor;
  • Pâine: Grâu integral cu tărâțe, mălai, hrișcă;
  • Ouă: fierte lejer;
  • Fructe: mere, caise uscate, banane (mandarine, lămâie dacă nu ați avut niciodată alergie la citrice), kiwi, stafide, ananas;
  • Legume: Morcovi, sfeclă roșie, dovlecei, broccoli, varză chinezească, varză simplă, dovleac;

Deoarece este dificil să iei toate vitaminele de care organismul are nevoie din alimente și cu atât mai mult atunci când antibiotice, este recomandat să consumi vitamine în timpul și după administrarea acestora.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel