Din cuprinsul articolului
Una dintre cele mai frecvente boli depistate în rândul persoanelor în vârstă este boala Alzheimer, o afecțiune cerebrală progresivă și ireversibilă care distruge încet memoria și capacitatea de gândire.
Conform datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență și reprezintă 60-70% din diagnostice.
Deși nu există un leac pentru această afecțiune, există o serie de terapii care contribuie la îmbunătățirea stării de bine atât a bolnavilor, cât și a mediului înconjurător.
Acest din urmă aspect este esențial în îngrijirea pacienților, astfel că aceștia sunt sfătuiți să urmeze o serie de recomandări cu privire la cum să procedeze în relația lor și ce să evite să spună sau să facă.
Există multe semne care pot indica faptul că o persoană suferă de boala Alzheimer. Dintre semnele principale ale bolii, se remarcă următoarele:
Unul dintre primele semne ale bolii Alzheimer se referă la pierderea memoriei în legătură cu evenimente recente, adică orice implică un context spațio-temporal actual. Un exemplu de astfel de situație ar putea fi o conversație pe care ați avut-o dimineața sau dacă v-ați luat pauza de masă.
Pe măsură ce imaginea devine mai complexă, datele stocate mai vechi sunt și mai compromise, cum ar fi să nu-și amintească în ce casă au locuit sau ce școală au urmat.
Page: 1 2
Controale ANSVSA: Inspectorii sanitari intensifică acţiunile de control în magazine, târguri și piețe înainte de…
La începutul secolului 20, metodele contraceptive erau diverse și adesea rudimentare comparativ cu cele moderne.…
Concert caritabil „Neînvinșii”, ediția a doua. Neînvinșii sunt cei pentru care imposibilul nu există. Ei…
Reguli pentru a preveni CANCERUL. Conform prof. Pavel Chirilă, toate statisticile mondiale apreciază că circa…
Lumea medicală, în doliu! Dr. Doina Mihăilă, cea care a condus Federația Patronatelor Medicilor de…
Andreea, fiica lui Igor Cuciuc, a muritla doar 17 ani, iar dr. Tudor Ciuhodaru, specialistul…