Sari la conținut

Ce nu trebuie să-i spuneți niciodată unei persoane care suferă de Alzheimer

alzheimer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ulterior, sunt afectate capacitatea de a acorda atenție și inteligența executivă, adică cea legată de planificare. Memoria pe termen scurt și lung este un alt domeniu care este, de asemenea, compromis.

Ce să nu spui unei persoane cu Alzheimer?

Atunci când interacționați cu o persoană care suferă de această tulburare, este esențial să țineți cont de întrebările care nu trebuie puse sau spuse, deoarece acestea pot duce la situații care pot fi copleșitoare pentru pacient.

Printre principalele sfaturi date rudelor unei persoane care suferă de această tulburare se numără să nu corecteze răspunsurile sau să pună întrebări incisive, precum: „Cum mă cheamă? Când este ziua ta de naștere? Ce zi este astăzi?

Aceste tipuri de întrebări sunt adesea menite atât să evidențieze boala cu care se confruntă, cât și să determine faptul că aceasta se agravează. Astfel de întrebări pot duce chiar la o stare de copleșire și iritabilitate.

O altă recomandare se referă la a nu fi frustrat în contexte de interacțiune în care repetarea informațiilor este norma. Este cunoscut faptul că uitarea este unul dintre semnele acestei tulburări. Scopul în acest caz este de a fi răbdător și de susținere în acest context.

În această linie de sugestii, este esențial să nu le vorbiți pe un ton ridicat sau ca și cum ar fi un copil. Prima situație poate genera anxietate în rândul pacientului, în timp ce cea de-a doua poate fi considerată lipsă de respect.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel