Din cuprinsul articolului
Lucruri pe care nu le știai despre turta dulce. Turta dulce, cunoscută și sub numele de gingerbread în limba engleză, provine din Germania și este specifică sărbătorilor de Crăciun. Originea turtei dulci poate fi urmărită până în secolul al XII-lea, când a fost adusă în Europa de către cruciații care au intrat în contact cu această prăjitură în timpul cuceririi lor în Orientul Mijlociu.
Inițial, turta dulce era făcută din miere, rădăcină de ghimbir, mirodenii și alte ingrediente, fiind apoi presată în forme decorative. Aceste forme includeau desene de animale, plante sau personaje religioase. În timp, turta dulce a devenit o tradiție în Europa, în special în Germania, unde era comună în sărbătorile de Crăciun.
În prezent, turta dulce este populară în multe țări și este consumată pe tot parcursul anului, dar este mai des asociată cu sărbătorile de iarnă și cu tradițiile de Crăciun.
Deși rețetele variază în funcție de țară, cofetarii au adus un plus de gust turtei dulci, au adăugat diferite condimente sănătoase: ghimbirul, meleasa și scorțișoara.
Ghimbirul este un condiment folosit în diferite forme de medicină tradițională și alternativă.
„Cercetările arată că poatea ajuta digestia, reduce greața și ajută la combaterea răcelilor si gripa. De asemenea, se crede că ghimbirul poate promova gestionarea greutății, ajuta la gestionarea artritei și, de asemenea, poate ameliora simptomele menstruale”, detaliază comunicatul.
Turta dulce poate conține și melasă, reziduu similar unui sirop, de culoare brună-negricioasă, care provine în urma extragerii zahărului din sfeclă de zahăr sau din trestie de zahăr.
„Melasa este bogată în mod natural în antioxidanți, fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor și vitamina B6. Toate aceste vitamine și minerale importante pot ajuta la ameliorarea constipației, la tratarea anemia și la promovarea sănătății oaselor și părului”, detaliază site-ul.
Un alt compus interesant: scorțișoară. Acest condiment este deosebit de bun pentru sănătate, apreciat pentru antioxidanți, proprietăți antiinflamatorii etc.
Desertul poate conține și nucșoară, care este benefică pentru sănătatea inimii. Atenție, pe lângă aceste ingrediente benefice, turta dulce conține o cantitate semnificativă de zahăr care se poate înlocui cu îndulcitori naturali. Pentru a o face mai sănătoasă, este posibil să folosiți făină de migdale în locul făinii obișnuite.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…