Categories: Ştiri sănătate

Ce ne recomandă medicii pe timp de caniculă? Evitați să mai faceți greșeala aceasta când ieșiti din casă!

Temperaturile ridicate din România au umplut sălile de primiri urgențe, motiv pentru care cadrele medicale trag un semnal de alarmă! Oamenii, cu precădere cei cu diverse afecțiuni, trebuie să țină cont de mai multe aspecte.

Dr. Silvia Nica, șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar București (SUUB), a explicat pentru Știrile Pro TV la ce aspecte trebuie să acorde oamenii ateție atunci când se pregătesc să iasă din casă pe caniculă.

Un aspect extrem de important este hidratarea.

”Să evite expunerea la soare și la căldură, în general, la căldura de afară între orele 11 și 17 – sau dacă trebuie neapărat să iasă, este necesar să-și acopere capul și să poarte haine din materiale textile naturale, ușoare, prin care pielea să poată respira și astfel să-și mai elimine din căldură.

De asemenea, e necesar să ne hidratăm mai bine decât în restul perioadelor de timp, respectiv de la 2 litri jumătate în sus pe 24 de ore. E bine să evităm să ieșim din incinte cu aer condiționat direct la aerul de afară, care este foarte cald, pentru că diferența de temperatură este una foarte mare. Și, în orice caz, în locuințele noastre să ne setăm aerele condiționate la niște temperaturi nu foarte … cu o diferență nu foarte mare față de temperatura de afară, adică un 24-25 de grade ar fi suficient pentru aerul condiționat pentru a nu impacta organismul atunci când ieșim.

De asemenea, alimentația trebuie adaptată acestor temperaturi. E indicat să fie consumate mai multe fructe și legume proaspete și să scădem alimentele foarte calorigene: carnea sau preparatele gătite, așa, într-un mod sofisticat, pentru că să încercăm să mâncăm produse cât mai naturale și mai simple, pentru că și organismul le va digera mai ușor”.

”Persoanele care se știu cu afecțiuni cardiovasculare și nu numai cardiovasculare – orice fel de afecțiune – este necesar să-și continue tratamentul prescris. Sigur, în cazul celor cu hipertensiune, corect este să-și monitorizeze această tensiune, pentru că în perioadele de căldură, de caniculă, tensiunea are tendința să aibă valori mai scăzute față de restul anului.”

Doamna doctor ne recomandă ca în această perioadă să nu consumăm lichide foarte reci, deoarece putem răguși foarte ușor.

”Este contraindicat să consumăm lichide foarte reci pentru că sigur că mucoasa faringiană va avea de suferit, vom răguși imediat și această răgușeală se poate transforma ulterior într-o afecțiune care să ne creeze probleme de sănătate. Consumăm lichide, dar nu alcool, bineînțeles. Dar dacă simțim nu neapărat nevoie de alcool, este contraindicat să se consume băuturi spirtoase.”

Recent Posts

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

9 minute ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

39 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

o oră ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

2 ore ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

2 ore ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Citeste si: