Un pahar de vin, un pumn de nuci sau o bucățică de ciocolată țin la distanță osteoporoza.
Resveratrolul, un compus natural care se găsește în vinul roșu, în cacao și în nuci și alune are proprietăți antiinflamatoare și combate pierderea densității osoase. Mai mult decât atât, cercetătorii danezi au aflat că acest compus natural crește densitatea osoasă la bărbații cu sindrom metabolic (una din cauzele slăbirii oaselor).
Sindromul metabolic este la fel de periculos ca obezitatea și hipertensiunea, crescând riscul dezvoltării bolilor de inimă, infarctului, accidentului vascular cerebral și diabetului.
Dr Marie Juul Ørnstrup, de la Aarhus University Hospital a spus: Studiul nostru este primul care a arătat că resveratrolul stimulează formarea celulelor osoase și poate fi un bun medicament anti-osteoporoză”
Studiul a fost publicat în revista Clinical Endocrinology & Metabolism.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…