Sari la conținut

Ce să mănânci dimineața ca să arzi calorii toată ziua

clatite
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Mod de pregătire pentru clătite

Ce mâncăm dimineața să slăbim. Se spune că e bine să mănânci micul-dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un cerșetor. Și cu toate acestea, mulți oameni sar peste prima masă a zilei, considerată și cea mai importantă.

Mai jos aveți explicate trei rețete delicioase de mic-dejun care vă țin de foame și vă ajută să slăbiți datorită conținutului de fibre.

 

Ce mâncăm dimineața să slăbim. Cremă Budwig

cream-budwig-Chinkerfly
Această cremă este o opțiune foarte sănătoasă și completă pentru micul dejun deoarece oferă organismului energie și nutrienții de care are nevoie dimineața.

Ingrediente
4 linguri de urdă sau o jumătate de pahar de iaurt
2 linguri de ulei de in
zeamă de lămâie
2 linguri de nuci sau semințe floarea-soarelui, susan, migale, crude și procesate la blender
1 lingură de miere
1 lingură polen
3 linguri struguri sau smochine
3 curmale
2 linguri de ovăz care a fost lăsat la înmuiat peste noapte
Cum se prepară:
Bate brânza sau iaurtul cu uleiul de in apoi adaugă zeama de lămâie și restul ingredientelor.

Smoothie de verdețuri

green-juice

Cel mai sănătos și eficient mod de a scăpa de kilogramele în plus nu este să să sari peste mese ci să reduci numărul caloriilor și să alegi alimente sănătoase, bogate în fibre și sățioase, așa cum sunt alimentele de mai jos.

Smoothie-urile, pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt și un mod bun prin care să te încarci rapid cu energie, imediat ce te-ai trezit. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
-spanac proaspăt
– o jumătate de avocado
– o jumătate de banană
– un pahar de suc proaspăt de mere, fără zahăr
– o lingură de semințe de in
– coajă de lămâie
– nectar de agave, miere de albine sau stevia rebaudiană
Pune ingredientele în blender până se amestecă bine toate și capătă o textură cremoasă

Ce mâncăm dimineața să slăbim. Clătite cu hrișcă

crepe-neil-conway

Sunt un mic-dejun, pe cât de delicios, pe atât de sănătos. Aceste clătite populare în Franța sunt bogate în fibre și ușor de digerat. Rețeta este indicată și persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conțin gluten. În plus, hrișca combate obezitatea, depresia, diabetul și bolile cardiovasculare.

Ingrediente (pentru 8-12 clătite)
330 gr hrișcă (făină de sarazin)
1 lingură de sare de mare
200 ml apă
1 ou
ulei de măsline
Mod de preparare

Amestecăm hrişca cu sarea şi o punem într-un recipient încăpător, formând o adâncitură la mijloc. Adăugăm încet apa în timp ce amestecăm energic cu o lingură de lemn sau cu un tel. Adăugăm şi oul şi amestecăm până se încorporează bine totul. Acoperim recipientul cu folie alimentară şi îl lăsăm să se odihnească în frigider pentru 2 ore.
Într-o tigaie mare punem puţin ulei de măsline și lăsăm să se încingă la foc mediu. Apoi vărsăm un polonic de compoziţie în mijlocul tigăii și înclinăm repede tigaia pentru ca aluatul să se distribuie omogen pe toată suprafaţa acesteia, la fel ca în cazul clătitelor obișnuite.

Opțiuni pentru umplutură:

Clătite dulci
Cacao, miere și iaurt
Mere, curmale și nuci
Clătite savuroase:
Ouă, salată verde, maioneză
Rucola și somon marinat sau afumat

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel