Din cuprinsul articolului
Alimentația este unul dintre cei mai importanți factori care ne întrețin organismul. Aceasta ne oferă nutrienții esențiali de care avem nevoie pentru a ne duce la bun sfârșit activitățile zilnice și, de asemenea, mențin funcțiile principale ale corpului.
Dimineața, organismul nostru are nevoie de energie pentru a-și relua activitatea normală. În funcție de programul tău, fie că este încărcat sau ceva mai relaxat, ai nevoie de alimente care să susțină activitatea fizică și mintală.
Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, explică pe Instagram ce alimente ne oferă energie dimineața și ce trebuie să mâncăm, în funcție de programul nostru. De asemenea, oferă și câteva sfaturi csre te ajută să te organizezi mai bine, conservându-ți în mod eficient doza de energie.
„În timp, am învăţat să am grijă de mine, iar acest lucru îmi dă mai multă energie şi mă ajută să mă simt mai bine, chiar şi atunci când sunt ocupată sau am o zi intensă. Aceşti 5 paşi simpli mă ajută de fiecare dată să am o zi mai bună:
Programează-ţi activitatea – ca să ai o zi mai bună, organizată, notează în agendă tot ce ai de făcut.
Odată ce ai trecut de pasul 1, ştii şi cum trebuie să te pregăteşti: cum îţi ajustezi micul dejun în funcţie de programul din prima parte a zilei, cu ce te îmbraci, la ce oră pleci de acasă ş.a.m.d
Un mic dejun echilibrat îţi dă energie până spre prânz, iar secretul este să îl adaptezi în funcţie de programul tău:
Dacă nu ştii sigur care ţi-e programul în partea a două a zilei, asigură-te că mănânci o gustare uşoară – nu de puţine ori se întâmplă să sări peste mesele principale pentru că intervin lucruri urgente, dar asta nu e o idee bună pe termen lung. Apelează la o gustare între micul dejun şi prânz, iar în felul acesta poţi rezista cu bine unui program solicitant. Ca gustare de dimineaţă e bine să apelezi la o porţie de fructe, îţi va da energie.
Hidratează-te – cel mai des, starea de oboseală este accentuată de lipsa de hidratare. Este important să te asiguri că bei apă în cantitate suficientă, dar şi că mănânci constant alimente cu un conţinut ridicat de apă, cum sunt fructele, supele sau iaurtul de băut”, explică specialistul.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…