Din cuprinsul articolului
Majoritatea specialiștilor consideră că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Aceasta dă startul activității tale și, de aceea, este foarte important ca prima ta masă să îți asigure energia necesară pentru prima parte a zilei.
Micul dejun este, după părerea specialiștilor, cea mai importantă masă din zi. Este recomandat să îți faci timp în fiecare dimineață să mănânci, inainte de a începe orice fel de activitate. Pentru că este cea mai productivă parte din zi, organismul are nevoie de nutrienți esențiali care să asigure energia necesară pentru susținerea programului.
În ceea ce privește începerea unei zile, este recomandat să faci măcar câteva minute de mișcare. Acest lucru stimulează funcțiile corpului, metabolismul și, de asemenea, crește productivitatea. Cu toate acestea, pentru a menține efortul, trebuie să îți alimentezi corpul în mod corespunzător.
Cori Grămescu, specialist în nutriție și fitness, ne explică ce trebuie să mâncăm dimineața, pentru a ne asigura că organismul nostru poate menține efortul exercițiilor fizice.
În primul rând, depinde ce sport facem dimineața, pentru că nu toate antrenamentele necesită alimentare suplimentară, ba din contră, dacă mergem la Yoga, de exemplu, chiar nu e recomandat să mâncăm înainte de a parcurge practica zilnică. Aș spune că pentru antrenamentele moderate trebuie să mâncăm normal, cu o ora înainte de exerciții, că și cum am avea o zi obișnuită la birou.
În cazul în care practicăm regulat Pilates, Yoga, gimnastică medicală sau exerciții de tonifiere ușoare este indicat să optăm pentru un mic dejun ușor, cu un aport de 10-15 g de proteine ușor digerabile, o cantitate mică de glucide cu absorbție lentă asociate cu legume și ceva grăsimi sănătoase provenite din avocado sau nuci crude.
Dacă facem antrenamente de creștere a masei musculare, cu 1.5 ore înainte de antrenament se recomandă un mic dejun care să asigure circa 20 de g de proteină de bună calitate (curcan, somon, ton, ou) asociate cu 10-15 g de glucide cu absorbție moderată (pâine neagră, cereale integrale, hrișcă, mei) și legume (ardei, kale, roșii) și câteva felii de avocado, puțîn unt de caju sau fulgi de cocos.
Dacă preferința noastră este înspre antrenamentele cardio, înainte cu 1.5 ore de antrenament este recomandat să optăm pentru un mic dejun cu un aport glucidic mai ridicat, de exemplu cereale integrale cu fructe și puțin iaurt sau lapte de migdale”, explică Cori Grămescu, pe Facebook.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…