Din cuprinsul articolului
În vremuri grele, soldații au căutat să se alimenteze pe săturate. Hrana să le dea putere să lupte, nu doar să le potolească foamea. Forțele ucrainene au capturat o bucătărie complet echipată de pe câmpul de luptă.
Mâncarea pe care au găsit-o e jalnică. În spațiul de au fost descoperiți saci cu cartofi și ceapă, în vreme ce „zona de bucătărie”, ce era devastată de civili, părea să conțină și mai mulți cartofi și ceapă.
Soldatul-ghid a găsit pe podea și mai mulți saci cu aceste alimente. Deschide mai apoi câteva sertare pentru descoperi vesela și un borcan cu murături. Borcanele mari erau sparte așa că murăturile nu mai puteau fi folosite.
Se mai poate vedea și o cutie de plastic plină cu diferite condimente, care probabil erau folosite pentru a mai diversifica oarecum mesele rusești. Lipsa varietății alimentelor a fost o sursă de amuzament pentru întreaga comunitate virtuală.
Dincolo de orice glumă, alimentația în vreme de război, pentru cei plecați să lupte nu este un lucru care să fie tratat simplist. Soldații au nevoie de multe calorii și energie pentru a putea fi în formă maximă, dar de cele mai multe ori condițiile de front, alături de dificultățile logistice fac din hrană ceva dificil de menținut la standarde optime, indică BBC.
În vreme de război însă, nu doar cei care sunt pe front au de înfruntat o „dietă forțată”, pentru că același lucru se poate aplica și civililor rămași în urmă. Restricții alimentare pot fi condiționate de vicisitudinile conflictului, stare care să ducă la implementarea unor adevărate „diete alimentare”.
Spre exemplu, în cel de-Al Doilea Război Mondial, s-a putut vedea o raționalizare, începută în ianuarie 1940, care a schimbat obiceiurile alimentare pentru câteva generații. În timpul războiului, fiecărei persoane îi era alocată o anumită cantitate de provizii alimentare ce trebuiau să-i ajungă pentru o săptămână.
Raționalizarea era făcută într-un fel care se dorea a fi științific. Adesea privim raționalizarea alimentelor ca pe o „dietă a înfometării”, dar necesarul zilnic estimat de calorii era undeva la 3000 kcal.
În timpul raționalizării, atât femeile cât și bărbații aveau alocate aceeași cantitate de alimente. Pe măsură ce războiul avansa, bucătăresele din „bucătăriile de front” veneau cu tot felul de idei ingenioase pentru combaterea efectelor raționalizării.
Morcovii erau folosiți ca alternativă pentru fructele din prăjituri și tarte datorită dulceții lor naturale. Erau chiar înfipți pe băț și oferiți copiilor drept dulciuri.
Amestecuri care trebuiau să ridice moralul au fost create pentru a înlocui delicatesele de odinioară. Homarul era înlocuit cu un amestec de pudră de ouă, brânză și salată.
Cafeaua era practic imposibil de procurat, astfel că au apărut tot felul de imitații, precum un amestec de cicoare prăjită și rădăcină de păpădie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…