Din cuprinsul articolului
Medicii spun că pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani.
Pe lângă o activitate fizică constantă, se poate adopta dieta mediteraneană, dar trebuie evitate şi traumatismele craniene, chiar şi minore.
Potrivit dr. Mona Bahouth, profesor asistent de neurologie la Universitatea Johns Hopkins, ceea ce mâncăm are un impact direct asupra performanței mentale – alegerile alimentare potrivite pot chiar încetini îmbătrânirea creierului, iar primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața este să bei un pahar cu apă.
Acest lucru va asigura fluxul de sânge către creier, potrivit expertului. De altfel, specialiştii atrag atenţia că sănătatea creierului depinde de circulația sănătoasă a sângelui pe tot parcursul vieții. Acest lucru reduce foarte mult riscul de accident vascular cerebral și tulburări cognitive care se pot dezvolta în demență și boala Alzheimer.
În privinţa selecţiei alimentelor, ceea ce includem în prima masă a zilei joacă un rol imens. Dr. Bahouth a dezvăluit ce le place neurologilor să consume la micul dejun. Opțiunile ieftine și totuși eficiente includ – fulgi de ovăz cu fructe de pădure, iaurt sau brânză de vaci cu fructe de pădure și nuci, precum și o ceașcă de cafea, potrivit actualno.com.
Fulgi de ovăz cu fructe de pădure – este mai bine să pariezi pe cerealele care combionate cu o cantitate mică de lapte și fără zahăr. Adăugați fructe de pădure (decongelate iarna), migdale și nuci. „Stai departe de alimentele ambalate și procesate. Mănâncă cereale integrale, care sunt bogate în vitamine și minerale importante și au un conținut scăzut de zahăr”, ne sfătuiește expertul.
Iaurtul sau branza de vaci cu fructe de padure si nuci este o altă opţiune pentru o prima masă a zilei. Puteți adăuga roșii și castraveţi sau chiar o salată verde. Iaurtul grecesc și brânza de vaci oferă organismului proteine de calitate dimineața, la primele ore ale zilei.
„Cantitățile moderate de cafea, precum și unele suplimente, pot reduce riscul de accident vascular cerebral și demență”, mai spune expertul. Recomandarea este să bei o ceașcă de cafea dimineața și o a doua ceașcă înainte de ora 12. În acest caz, vorbim de espresso şi în nici un caz de băuturi energizante.
Potrivit medicului, produsele de patiserie, care sunt bogate în zaharuri simple şi nu au valoare nutritivă, ar trebui evitate. „Pentru a începe ziua în mod sănătos, evită carnea grasă, procesată – cârnați sau slănină – şi evitaţi consumul în exces de sare. Pe lângă dietă, puteți contribui la sănătate creierului prin activitate fizică regulată, lectură și jocuri care provoacă logica”, adaugă dr. Bahouth.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…