Alzheimerul și diabetul sunt aceeași boală, susțin specialiștii. Aceștia au descoperit că demența este de fapt diabtul de tip 2 în stadii avansate.
Aceasă descoperire explică de ce aproape trei sferturi dintre pacienții cu această formă de diabet dezvoltă Alzheimer.
Cercetătorii de la Universitatea Alabny din New York State sunt de părere că excesul de insulină ajunge în creier și duce la probleme cognitive, precum pierderea memoriei și confuzia.
”Persoanele care dezvoltă diabet de tip 2 trebuie să realizeze că acesta este un prim pas pe drumul către declinul cognitiv. Dacă la început nu mai sunt capabile să se joace împreună cu copiii lor, peste 30 de ani nici măcar nu îi vor mai recunoaște”, explică Ewan McNay.
Oamenii de știință au au hrănit 20 de şobolani cu o dietă bogată în grăsimi, pentru a le da diabet de tip 2. apoi au testat creierul animalelor și au descoperit că pe măsură ce diabetul progresa, capcităților lor cognitive erau mai afectate. Cercetătorii au observat la șoareci și plăci amiloide, prezente la pacienții cu Alzheimer.
Ca să ținem la distanță diabetul de tip 2 și Alzheimerul McNay ne sfătuiește: „Mergeţi la sală şi mâncaţi mai puţine dulciuri”
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…