Din cuprinsul articolului
Ce legătură există între dermatita atopică și stres. Stresul provoacă o creștere a hormonului cortizol, care poate duce la apariția unor crize la persoanele cu eczeme. Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze ale dermatitei atopice (eczeme). Starea emoțională determină o creștere a hormonului cortizol, care poate duce la crize la persoanele cu eczeme.
Ce legătură există între dermatita atopică și stres? Potrivit medicilor specialiști, crizele de eczemă pot provoca un stres suplimentar.
Dermatita atopicę, cunoscută mai frecvenți sub numele de eczemă, poate fi o afecțuie supărătoare. Vremea uscatĝ, substanțele chimice de uz casnic, produsele de spălare corporală și alergenii din aer pot declanșa crize de erupție.
Stresul, unul dintre cei mai frecvenți factori declanșatori ai eczemei, poate fi mai dificil de gestionat, deoarece poate fi greu de identificat sursa acestuia sau poate că nici măcar nu știți că sunteți stresat.
Cum este legată eczema de stres? La unii, eczema provine dintr-o mutație genetică care afectează capacitatea organismului de a produce o proteină a pielii (filagrina). Fără o cantitate suficientă din această proteină, pielea se poate deshidrata cu ușurință. Acest lucru vă face mai susceptibili la iritații ale pielii și la erupții locale. De asemenea, puteți dezvolta eczeme în urma unor reacții alergice, potrivit Pro News.
Ca și în cazul altor afecțiuni ale pielii, crizele de eczeme pot fi declanșate de stres. Stresul provoacă o creștere a hormonului cortizol (cunoscut și sub numele de hormonul stresului). Atunci când organismul produce cantități mari de cortizol din cauza stresului crescut, pielea dumneavoastră poate deveni nefiresc de grasă. Acest lucru poate declanșa apoi o acutizare a eczemei.
Un studiu din 2010 a arătat că stresul face ca pielea să se refacă mai greu după iritații și leziuni ale pielii. Stresul poate face ca erupțiile să dureze mai mult, ceea ce duce la și mai mult stres, într-un cerc vicios.
Este mai mult decât stresul?
Unele cercetări arată că stresul este un factor declanșator permanent al crizelor de eczeme. Spre deosebire de stres, anxietatea poate fi dificil de controlat fără medicamente. Un alt studiu din 2010 a arătat că stresul poate provoca simptome fizice. O acutizare a eczemei este un posibil tip de somatizare a stresului.
Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți crize persistente de eczeme, chiar și atunci când nu vă simțiți stresat. Dacă aveți antecedente familiale de eczemă și anxietate sau depresie, este posibil să trebuiască să abordați mai întâi aceste probleme subiacente înainte de a vă putea ține eczema sub control.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…