Din cuprinsul articolului
Cafeaua îi poate ajuta pe consumatori să fie mai receptivi, dar îi poate ajuta, de asemenea, să îi încurajeze și să le afecteze starea de spirit. La fel ca majoritatea medicamentelor, cofeina din cafea crește nivelul de dopamină chimică care se simte bine în creierul nostru.
Această licoare are nenumăratele beneficii, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu persoanele care beau una sau trei căni de cafea pe zi? Cât de dăunătoare este cafeaua. Ce se întâmplă cu inima ta?
Studiile asupra consumului de cafea susțin în mod diferit că această băutură dăunează arterelor, că protejează inima sau că nu are niciun efect asupra sănătății cardiovasculare. Noi cercetări asupra a mii de participanți analizează din nou legătura dintre cafea și sănătatea inimii, scrie Medical News Today.
De ani de zile, oamenii de știință au încercat să răspundă la aceste întrebări, deoarece cafeaua este o băutură favorită în întreaga lume. În timp ce unele studii avertizează că această băutură poate crește riscul unei persoane de a avea probleme cardiovasculare, altele sugerează că poate ajuta la menținerea sănătății inimii și a funcției vaselor de sânge.
Unele cercetări au sugerat că un consum regulat de multă cafea contribuie la rigiditatea aortei – atunci aorta, care este cel mai mare vas de sânge din corpul uman, devine din ce în ce mai puțin flexibilă. Rigiditatea aortei poate contribui la riscul de boli cardiovasculare. În același timp, alte dovezi au indicat că mai mult de trei căni de cafea pe zi pot proteja împotriva aterosclerozei, o afecțiune în care placa se acumulează în interiorul arterelor, împiedicând sângele să curgă normal.
Acum, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra din Regatul Unit a constatat că chiar și persoanele care beau o cantitate semnificativă de cafea în fiecare zi nu suferă de rigiditate arterială, ceea ce înseamnă că această băutură nu le crește riscul de probleme cardiovasculare în acest fel.
Autorul principal al studiului, prof. Steffen Petersen și colegii săi, au prezentat concluziile cercetărilor la Conferința anuală a Societății Cardiovasculare Britanice (BCS) din Manchester, Marea Britanie. British Heart Foundation, o organizație caritabilă înregistrată cu sediul în Marea Britanie, care sprijină cercetarea despre afecțiunile cardiace și circulatorii, a finanțat studiul.
În noul studiu, echipa de cercetare a analizat datele a 8.412 de participanți. La Conferința BCS, echipa a explicat că participanții au fost de acord să se supună imagistic prin rezonanță magnetică cardiovasculară și alte evaluări de specialitate pentru a permite experților să determine starea funcției lor cardiovasculare.
Participanții au raportat, de asemenea, câtă cafea au băut în mod obișnuit în fiecare zi. În urma acestor rapoarte, anchetatorii au clasificat apoi participanții în trei grupuri, în funcție de obiceiurile lor de a consuma cafea:
1. Persoanele care beau una sau mai puține cești de cafea pe zi.
2. Cei care beau între una și trei căni de cafea pe zi.
3. Cei care beau mai mult de trei cești de cafea pe zi.
În analiza lor finală, prof. Petersen și echipa sa au exclus persoanele care au băut mai mult de 25 de cești de cafea pe zi, precum și pe cei care aveau boli cardiovasculare la momentul inițial.
Când au comparat măsurătorile rigidității arteriale între cele trei grupuri, cercetătorii nu au găsit diferențe între consumatorii moderați și cei care beau mai multă cafea (cei care au băut între una și trei sau, respectiv, mai mult de trei cești de cafea pe zi) și cei care au consumat o ceașcă de cafea sau mai puțin pe zi.
Aceste rezultate, spun experții, sugerează că chiar și consumul unor cantități semnificative de cafea este puțin probabil să aibă un efect negativ asupra sănătății arteriale, deci este posibil să nu influențeze negativ sănătatea inimii și funcția vasculară.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…