Sari la conținut

Ce înseamnă să te vindeci de cancer. Un medic român atrage atenția la greșelile care pot favoriza răspândirea tumorilor

Ce înseamnă să te vindeci de cancer. Medicul nutriționist Diana Artene atrage atenția, într-o postare pe blogul său, la tratamentele minune care pot favoriza răspândirea cancerului și pot scădea rata de supraviețuire a pacienților oncologice. 

La o scurtă căutare pe internet găsești zeci de rețete și diete care promit să te vindece de cancer, plus mărturii ale unor pacienți care susțin că s-au vindecat renunțând la tratamentul alopat prescris de medic și urmând terapii complementare.

”Am bucuria să lucrez zi de zi cu oameni vindecați de cancer, iar în ultima lună lucrez cu două doamne care au avut cancer în copilărie și acum sunt vindecate. Când ai avut cancer în copilărie și acum ești adult, înțelegi pe pielea ta faptul că o boală de talia cancerului chiar se vindecă. Cu tratament oncologic adecvat. Fără tratamente, suplimente sau diete dubioaso-exotice recomandate de vigine frustrato-puro-nesănătoase la cap care proiectează tot felul de dubioșenii pe pacienții oncologici,” scrie dr. Artene.

Nutriționistul precizează că, în stadiul I și II cancerul se vindecă. În stadiul III e nevoie de o luptă strânsă, iar în stadiul IV se trăiește decent cu o boală cronică la fel ca orice altă boală cronică!

Greșeli care pot favoriza răspândirea cancerului

Medicul atrage atenția la capcanele în care pot cădea pacienții oncologici, în ceea ce privește adoptarea unor diete care promit să vindece cancerul:

  • Înfometarea prin post negru sau intermitent nu sunt recomandate pacienților cu cancer diagnosticat în stadiu vindecabil pentru că înfometarea organismului per total nu înfometează cancerul. Înfometarea organismului determină adaptarea metabolică, celulele tumorale supraviețuind înfometării prin canibalizarea celulelor sănătoase din vecinătate – acesta fiind unul dintre cele mai puternice mecanisme de metastazare la distanță;
  • Dieta ketogenică nu este recomandată unui pacient cu diagnosticul de cancer;
  • Administarea diferitelor suplimente pe parcursul chimioterapiei poate sădea durata de supraviețuire a pacientului;
  • Consumul de antioxidanți pe parcursul tratamentului onologic este contraindicat;
  • Antioxidanții pot crește riscul de metastază.

”Doar vă rog, nu o luați pe arături. Rămâneți în zona de tratament alopat, în zona de siguranță oncologică,” atrage atenția nutriționistul Diana Artene.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel