Din cuprinsul articolului
Medicii sunt astăzi nevoiți să specifice o cauză a morții, astfel încât termenii „vârstă înaintată” și „cauze naturale” sunt rar utilizați. Se presupune ca aceștia să includă atât cauza imediată, cât și cea de bază a morții.
De exemplu, o persoană care a decedat din cauza unui atac de cord poate avea cauza imediată a decesului enumerată drept „stop cardiac” și cauza principală a morții ca „boală de inimă”.
Dar, în trecut, moartea unei persoană în vârstă care ar fi murit astfel ar fi fost clasificată drept „cauză naturală” sau „vârstă înaintată”.
Ce înseamnă să mori din cauze naturale? Când certificatul de deces al unei persoane scrie „cauze naturale”, înseamnă că anumite „cauze externe” sunt excluse. Înseamnă că persoana care a murit nu și-a luat viața și nu a fost ucisă de altcineva sau într-un accident, cum ar fi un accident de mașină sau o supradoză de droguri.
„Se datorează exclusiv și exclusiv unor cauze naturale, unui proces natural de boală”, a declarat dr. David R. Fowler, pentru CNN.
Sunt necesare investigații suplimentare pentru a afla tipul de deces dacă cineva a decedat din „cauze naturale”.
Potrivit expertului medical legist, dr. Fowler, boli precum „infectia, cancerul, bolile de inima, toate acele lucruri care ne vor duce la un moment dat pe parcurs” sunt „cauze naturale” de deces.
Tuberculoza și bolile hepatice sunt, de asemenea, „cauze naturale” de deces.
„Dacă fac un sport și am un atac de cord… sau dau cu lopata zăpadă și am un atac de cord pentru că m-am stresat, este firesc”, a dăugat dr. Fowler.
Cu toate acestea, el a spus că dacă acele activități provoacă un deces care altfel nu ar fi avut loc – cum ar fi o accidentare sportivă gravă – nu ar fi considerată o „cauză naturală” a morții.
Îmbătrânirea nu este întotdeauna un proces care duce la moarte. Potrivit unor cercetători de la Universitatea din California, Irvine, într-un studiu publicat în revista Nature, aceștia au comparat procesul prin care 46 de specii diferite trăiesc și mor.
Unele organisme nu îmbătrânesc – ratele lor de mortalitate rămân constante din perioada în care s-au născut până în momentul decesului. Cercetarea sugerează că dacă am putea să ne dăm seama cum și de ce oamenii încep să îmbătrânească, am putea să schimbăm modul în care ne raportăm la existența noastră.
Peste o treime (35%) din toate decesele se datorează bolilor de inimă, inclusiv atacuri de cord și boli cardiace ischemice cronice. Cancerul reprezintă aproximativ o cincime (22%) din toate decesele.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…