Sari la conținut

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Medicamentul care regenerează dinții, dezvoltat de cercetătorii japonezi

Din cuprinsul articolului

Când te trezești dintr-un vis, te poți simți ca într-un moment bizar și suprarealist, încercând să te convingi că ceea ce tocmai s-a întâmplat nu este adevărat.

Visul este ceva ce facem cu toții – dar uneori visele se pot repeta și sunt un bun indicator despre ce se întâmplă în subconștientul nostru. Experții în somn și psihologii pot petrece ore întregi analizând visele și ceea ce înseamnă ele cu adevărat și poate dura ceva timp pentru a vă scutura de amintirea a ceea ce s-a întâmplat – lăsându-ne să ne întrebăm care a fost semnificația din spatele lor.

Experții în somn de la MattressNextDay au dezvăluit care este cel mai frecvent vis pe care îl avem și după ce au efectuat un studiu pe scară largă și au analizat căutările pe Google legate de vise. Aceștia au descoperit că cel mai frecvent vis al britanicilor este acela de a crede că le-au căzut dinții.

Deși este posibil să uităm cele mai multe dintre visele noastre după ce ne trezim, se crede că acest lucru se întâmplă din cauza a ceea ce se întâmplă cu noi în timpul somnului cu mișcări rapide ale ochilor (REM). Visul că îți cad dinții a fost cel care i-a ținut pe oameni treji și care a căutat pe Google ce poate însemna acest lucru. Alte vise comune pe care le putem avea sunt – căderea într-o gaură, să fim urmăriți, să fim dezbrăcați în public etc.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Dinții sunt un semn al vârstelor

Comentând acest lucru, expertul în vise Inbaal Honigman a explicat: „Dinții sunt un semn al vârstelor și etapelor vieții. Ne naștem fără niciunul, trecem prin două seturi în copilărie și la vârsta adultă și începem să îi pierdem din nou la bătrânețe. Să visezi că-ți pierzi dinții este firesc, deoarece este un ritual de trecere prin care am trecut cu toții. Este un vis care simbolizează pierderea, cum ar fi lăsarea unei relații în urmă sau chiar mutarea casei.”

Se estimează că putem visa de până la șase ori pe noapte, timp de până la două ore de fiecare dată, iar dacă sunteți curioși să aprofundați visele și să aflați ce ar putea însemna acestea, o decodificatoare de vise și expertă în spiritualitate a împărtășit cu The Mirror cele mai bune sfaturi pentru a face acest lucru.

Theresa Cheung cercetează și scrie despre vise de 25 de ani și este cunoscută mai ales pentru cartea sa, The Dream Dictionary. Ea crede că „decodarea” viselor poate fi ca o „formă gratuită de terapie”, deoarece îți oferă spațiu pentru a te înțelege mai bine.

„Primul mod de a le interpreta este să te întrebi cum te face să te simți acest scenariu, iar scopul este de a te ajuta să te înțelegi mai bine. Tot ceea ce încearcă să facă consilierea și terapia este să te ajute să înțelegi cine ești – iar visele tale fac acest lucru în mod gratuit în fiecare noapte.

„Marele obstacol pe care îl au oamenii este că nu-și înțeleg visele, deoarece visele vorbesc într-o limbă diferită și prima sarcină pe care trebuie să o faci este să încerci să le înțelegi. Limbajul este foarte elementar pentru ceea ce suntem noi ca ființe umane, este vorba de simboluri și metafore și de asocierea limbajului figurat.”

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel