Ce îi lipsește organismului dacă simți nevoia să mănânci mult pește

Peștele și fructele de mare sunt practic singurul produs care este inclus în orice dietă. Ele sunt preferate de vegetarieni și de iubitorii dietelor proteice care țin post. Beneficiile produsului sunt evidente: are un efect protector, normalizează hormonii, participă la sinteza proteinelor, precum și a aminoacizilor esențiali care pot intra în organism doar cu alimente: lizină, izoleucină, leucină, metionină, triptofan etc.

Peștele conține iod, fier, potasiu, sodiu, clor, molibden, cupru, brom, magneziu, fosfor, sulf, zinc, cobalt, mangan, vitamine (A, D, B1, B2, B6, B12), acizi grași (omega-3, omega-6). Pentru a funcționa normal, organismul nostru are nevoie de acest set de elemente.

În spatele dorinței constante de a consuma pește se pot ascunde anumite deficiențe, potrivit publicației The Health Site.

Ce dă de gol dorința constantă de a consuma pește?

Deficitul de fosfor poate fi în spatele dorinței constante de a consuma pește. Dacă ați observat că obosiți repede, suferiți de epuizare nervoasă, de creșterea grasimii pielii și că vi se rup unghiile, probabil aveți nevoie de fosfor.

Problemele capilare, schimbările de dispoziție, somnolența și apariția convulsiilor indică deficiența de iod. Aceasta poate provoca, de asemenea, un apetit crescut pentru pește și fructe de mare.

Dacă vă plângeți de anxietate excesivă, probabil că aveți nevoie de potasiu și magneziu, iar aceste deficiențe pot provoca, de asemenea, o poftă crescută pentru mâncăruri din pește.

Deficitul de vitamina A este indicat de probleme de vedere sau de piele. Această deficiență poate provoca, de asemenea, un apetit crescut pentru mâncăruri din pește.

Foarte des în timpul sarcinii există o dorință crescută de a consuma pește sărat. Pot exista mai multe motive pentru o astfel de dependență alimentară la femeile însărcinate.

Toxicoza este adesea însoțită de vărsături și perturbarea tractului gastro-intestinal. În plus, femeile însărcinate suferă de urgențe urinare frecvente. Toate acestea perturbă echilibrul apă-sare din organism. Consumul de pește, în special sărat, rezolvă problema în acest caz.

Modificările hormonale la o femeie însărcinată provoacă pierderea gustului. O femeie are dorința de a îmbunătăți gustul alimentelor, astfel încât femeile însărcinate iubesc peștele sărat și afumat.

Un alt motiv este că fătul în creștere se confruntă cu o deficiență de vitamine și oligoelemente, precum și cu o nevoie de lichid (sodiul și clorul îl rețin). Acest lucru poate provoca, de asemenea, o dorință de a consuma cantități mari de pește.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

22 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

52 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: