Ce îi lipsește organismului dacă simți nevoia să mănânci mult pește

Peștele și fructele de mare sunt practic singurul produs care este inclus în orice dietă. Ele sunt preferate de vegetarieni și de iubitorii dietelor proteice care țin post. Beneficiile produsului sunt evidente: are un efect protector, normalizează hormonii, participă la sinteza proteinelor, precum și a aminoacizilor esențiali care pot intra în organism doar cu alimente: lizină, izoleucină, leucină, metionină, triptofan etc.

Peștele conține iod, fier, potasiu, sodiu, clor, molibden, cupru, brom, magneziu, fosfor, sulf, zinc, cobalt, mangan, vitamine (A, D, B1, B2, B6, B12), acizi grași (omega-3, omega-6). Pentru a funcționa normal, organismul nostru are nevoie de acest set de elemente.

În spatele dorinței constante de a consuma pește se pot ascunde anumite deficiențe, potrivit publicației The Health Site.

Ce dă de gol dorința constantă de a consuma pește?

Deficitul de fosfor poate fi în spatele dorinței constante de a consuma pește. Dacă ați observat că obosiți repede, suferiți de epuizare nervoasă, de creșterea grasimii pielii și că vi se rup unghiile, probabil aveți nevoie de fosfor.

Problemele capilare, schimbările de dispoziție, somnolența și apariția convulsiilor indică deficiența de iod. Aceasta poate provoca, de asemenea, un apetit crescut pentru pește și fructe de mare.

Dacă vă plângeți de anxietate excesivă, probabil că aveți nevoie de potasiu și magneziu, iar aceste deficiențe pot provoca, de asemenea, o poftă crescută pentru mâncăruri din pește.

Deficitul de vitamina A este indicat de probleme de vedere sau de piele. Această deficiență poate provoca, de asemenea, un apetit crescut pentru mâncăruri din pește.

Foarte des în timpul sarcinii există o dorință crescută de a consuma pește sărat. Pot exista mai multe motive pentru o astfel de dependență alimentară la femeile însărcinate.

Toxicoza este adesea însoțită de vărsături și perturbarea tractului gastro-intestinal. În plus, femeile însărcinate suferă de urgențe urinare frecvente. Toate acestea perturbă echilibrul apă-sare din organism. Consumul de pește, în special sărat, rezolvă problema în acest caz.

Modificările hormonale la o femeie însărcinată provoacă pierderea gustului. O femeie are dorința de a îmbunătăți gustul alimentelor, astfel încât femeile însărcinate iubesc peștele sărat și afumat.

Un alt motiv este că fătul în creștere se confruntă cu o deficiență de vitamine și oligoelemente, precum și cu o nevoie de lichid (sodiul și clorul îl rețin). Acest lucru poate provoca, de asemenea, o dorință de a consuma cantități mari de pește.

Recent Posts

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

21 de minute ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

42 de minute ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

o oră ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

o oră ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

2 ore ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

2 ore ago

Citeste si: