Din cuprinsul articolului
Înfometarea nu este niciodată o metodă eficientă să dai jos kilogramele în plus. Pe lângă cele trei mese zilnice, este recomadat să mănânci și un pumn de migdale (42 grame). Pe lângă faptul că sunt ”prietene” cu silueta, migdalele combat și colesterolul, cel mai mare dușman al inimii.
Experții de la Universitatea Pennsylvania au analizat dieta a 52 de adulți supraponderali, mai mult de 12 săptămâni.
Consumul a 42 grame de migdale zilnic, le-a redus participanților circumferința taliei și a topit grăsimea de pe picioare. În plus, au scăzut nivelul colesterolului rău și riscul bolilor de inimă.
Studiul a fost publicat în revista American Heart Association.
Dr Claire Berryman, coordonatorul studiului a spus: ‘Cercetarea noastră a arătat că migdalele combat cei mai importanți factori de risc ai bolilor de inimă-colesterolul și grăsimea abdominală care este adesea asociată cu sindromul metabolic, o combinație de afecțiuni precum diabetul, obezitatea și hipertensiunea arterială.
Atunci când cumperi migdale şi pe pachet scrie că au fost „coapte“, trebuie să iei în considerare faptul că poate au fost coapte în grăsimi nesănătoase şi la temperaturi înalte care distrug beneficiile fructului. Trebuie căutate cele crude sau uscate, acelea sunt cele mai sănătoase.
Specialiştii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor „Norwich”, din Marea Britanie, au demonstrat că putem să ne ferim de infecţiile virale, inclusiv de răceală şi de gripă, consumând zilnic migdale. Aceştia au constatat că substanţele conţinute de pieliţa migdalelor stimulează sistemul imunitar. Mai exact, acestea îmbunătăţesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile şi cresc capacitatea mecanismelor de apărare de a împiedica virusurile să se multiplice.
Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. Astfel, ele stimulează celulele cerebrale, fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel, este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…