Sari la conținut

Ce greșeli facem când avem GRIPĂ și cum să le evităm

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei
gripa

Când ne îmbolnăvim, dorința de a scăpa de boală este mare și ne împinge să facem greșeli care au efectul opus. În acest articol, veți afla despre greșelile de evitat atunci când sunteți bolnav.

Corpul devine relaxat atunci când este bolnav și energia sa este epuizată și are nevoie de odihnă completă. Anulează toate planurile și acordă-ți timp să te simți mai bine.

Ignorați simptomele

Simptomele gripei și răcelii sunt mai mult decât recunoscute, așa că nu trebuie să ignorați necesitatea aportului imediat de soluții antigripal în primele 48 de ore de boală. Acestea vor ameliora simptomele și vor scurta perioada de boală.

Renunti la somn
Lipsa somnului slăbește sistemul imunitar și îngreunează lupta împotriva răcelilor și gripei. Experții spun că persoanele care dorm mai puțin de șase ore sunt de patru ori mai expuse riscului de astfel de boli.

Luați antibiotice

Antibiotice
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Antibioticele luptă doar împotriva bacteriilor, în timp ce răceala și gripa sunt cauzate de viruși. O treime din antibioticele care sunt prescrise în astfel de cazuri sunt complet inutile. În plus, vin cu efecte secundare, cum ar fi diareea în cel mai bun caz și rezistența organismului la antibiotic în cel mai rău caz.

Nu bei suficiente lichide
Când organismul este bolnav, are nevoie de mai multe lichide, nu doar pentru a se hidrata, ci și pentru a elibera căile respiratorii. Bea cât mai multe ceaiuri și mănâncă regulat supă de pui când ai răceală sau gripă.

Nu mănânci
Când ai gripă sau răceală, pofta de mâncare este prima, dar asta nu înseamnă că trebuie să stai departe de mâncare. Caloriile și nutrienții din alimente ajută sistemul imunitar să fie mai puternic și să lupte mai eficient împotriva virușilor.

Tutun
Nu ar trebui să fumați când sunteți bolnav, deoarece vă va deteriora plămânii și vă va irita gâtul. Nu mai fumați și stați departe de spațiile cu fum.

Stres
Stresul eliberează hormoni care slăbesc imunitatea și deschid calea pentru inflamație. Este mai greu ca simptomele să dispară atunci când ești stresat, așa că stai calm.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel