Sari la conținut

Ce fructe trebuie să mănânci pentru un somn bun?

fructe
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
efectele somnului asupra somnului

Un număr mare de oameni suferă de insomnie, o problemă care le afectează negativ sănătatea. Un medic spune că înainte de a ajunge la somnifere, încercați unele soluții delicioase și, în același timp, naturale.

Dr. Krutika Nanavatey recomandă consumul anumitor fructe. Potrivit medicului,  consumul anumitor fructe înainte de culcare poate genera un somn rapid. Printre acestea se numără banana, portocala, ananasul, papaya, cireșele, kiwi și mărul.

Efectul fructelor asupra somnului

  fructe
Sursă foto: Envato

Nu toată lumea știe că multe fructe conțin nu numai vitamine, de exemplu, ci și diverse substanțe și compuși care susțin somnul sănătos. De exemplu, unele fructe conțin minerale precum potasiu și magneziu, care relaxează mușchii. Altele conțin triptofan, un aminoacid care promovează calmul și somnolența. Unele fructe furnizează organismului o doză moderată de melatonină”, spune dr. Nanavati, potrivit Actualno.

Ce fructe să mănânci pentru un somn mai bun?

„Ar trebui să încerci bananele. Acestea conțin magneziu și potasiu, care relaxează mușchii și tripofan pentru a calma creierul. Înainte de culcare, poți amesteca și bea o banană cu lapte sau iaurt”, spune specialistul.

Puțini oameni știu, dar cireșele obișnuite sunt o sursă de hrană de melatonină. Beți puțin suc de cireșe astringent sau adăugați cireșe congelate înainte de culcare”, adaugă Dr. Nanavati.

Pentru a dormi mai bine, mâncați felii de ananas la sfârșitul serii. Ananasul conține magneziu și fibre pentru a îmbunătăți somnul, precum și o enzimă numită bromelain, care reduce inflamația și promovează relaxarea musculară.

Doctorul spune că kiviul arată efecte uimitoare pentru îmbunătățirea somnului. Cercetările au arătat că consumul unuia sau două kiwi înainte de culcare îmbunătățește semnificativ calitatea și durata somnului pentru mulți oameni. Kiwi conține vitamina C și serotonină, doi nutrienți care vă ajută să vă relaxați și să vă odihniți la sfârșitul zilei.

Portocalele sunt cunoscute pentru conținutul lor de vitamina C, dar conțin și zaharuri naturale, ceea ce vă poate oferi o explozie liniștitoare de energie la începutul serii. Bucurați-vă de un pahar mic de suc de portocale sau portocală proaspătă ca parte a micului dejun de seară.

Dacă vă plac fructele exotice și aveți posibilitatea de a le cumpăra, încercați papaya pentru cină. Unul dintre ingredientele unice ale papaya pentru somn este colina, un nutrient care susține funcția musculară și funcția sistemului nervos. În plus, veți obține cantitatea necesară de potasiu, acid folic și vitaminele C și E”, a împărtășit medicul.

Papaya conține o enzimă naturală numită papaină. Datorită acestei substanțe, fructele consumate ajută la digerarea alimentelor proteice. Conform studiilor științifice, consumul regulat de fructe coapte reduce riscul de a dezvolta tumori intestinale maligne. În acest sens, introducerea papaya în dietă este foarte de dorit pentru persoanele expuse riscului. De asemenea, merită să faceți din papaya un oaspete frecvent la masă, deoarece:

  • Ajută la eliminarea toxinelor din organism;
  • Întărește sistemul imunitar și ajută la creșterea rezistenței la răceli;
  • Are un efect benefic asupra calității vieții sexuale la bărbați;
  • Întârzie procesul de îmbătrânire a retinei;
  • Accelerează vindecarea rănilor;
  • Ajută la ameliorarea durerii artritei.

Papaya, benefică pentru persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular

În plus față de papaină, fructul conține o altă enzimă – carpaină, care crește rezistența peretelui vascular. În acest sens, papaya este utilă și pentru persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular.

Semințele acestui fruct sunt de culoare închisă și au un gust foarte specific de piper, care amintește de muștar. Acestea sunt folosite în medicină ca mijloc împotriva insultelor. În plus, semințele zdrobite sunt, de asemenea, folosite în otrăvire, deoarece au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului digestiv și ajută la eliminarea toxinelor din intestine.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel