Consumul constant de struguri și afine reduce riscul de a dezvolta un diabet de tip 2.
La acest rezultat s-a ajuns după o cercetare de mare anvergură. Câteva echipe de cercetători americani au studiat datele privitoare la aproape 200.000 de persoane, observate timp de mulți ani. La început niciun participant nu suferea de diabet, de boli cardiovasculare sau de cancer.
La intervale periodice se adunau date despre obiceiurile alimentare și îndeosebi despre consumul de fructe. Au fost înregistrate simultan și cazurile de diabet apărute. Ținându-se seama de stilul de viață și de factorii clasici de risc de diabet, s-a constatat că anumite fructe asigurau un indice de protecție semnificativ.
În general, consumul a trei porții de fructe pe săptămână scade riscul de diabet și, indirect, de boli cardiovasculare. Acest lucru este valabil îndeosebi în ceea ce privește afinele (-26%), strugurii (-12%), prunele (-11%), merele și perele (-7%), precum și bananele (-5%). Și prunele uscate, piersicile, caisele și portocalele sunt asociate cu o ‘tendință’ de reducere a riscului.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…