Consumul constant de struguri și afine reduce riscul de a dezvolta un diabet de tip 2.
La acest rezultat s-a ajuns după o cercetare de mare anvergură. Câteva echipe de cercetători americani au studiat datele privitoare la aproape 200.000 de persoane, observate timp de mulți ani. La început niciun participant nu suferea de diabet, de boli cardiovasculare sau de cancer.
La intervale periodice se adunau date despre obiceiurile alimentare și îndeosebi despre consumul de fructe. Au fost înregistrate simultan și cazurile de diabet apărute. Ținându-se seama de stilul de viață și de factorii clasici de risc de diabet, s-a constatat că anumite fructe asigurau un indice de protecție semnificativ.
În general, consumul a trei porții de fructe pe săptămână scade riscul de diabet și, indirect, de boli cardiovasculare. Acest lucru este valabil îndeosebi în ceea ce privește afinele (-26%), strugurii (-12%), prunele (-11%), merele și perele (-7%), precum și bananele (-5%). Și prunele uscate, piersicile, caisele și portocalele sunt asociate cu o ‘tendință’ de reducere a riscului.
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…