Ce fructe pot consuma diabeticii. Lista completă

Una dintre principalele recomandări ale specialiștilor este aceea de a include fructele în alimentația de zi cu zi, întrucât acestea sunt benefice pentru sănătate și oferă organismului o serie de nutrienți.

În plus, o dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer și alte boli cronice, precizează Centers for Disease Control and Prevention of the United States (CDC).

Cu toate acestea, mulți sunt de părere că atunci când o persoană suferă de diabet nu poate consuma multe dintre aceste alimente, deoarece își măresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru este strâns legat de modul în care se consumă, de cantitatea și de momentul în care se mănâncă.

Deși fructele au o cantitate mare de zahăr, atunci când sunt proaspete nu conțin zaharuri libere, cele care pot afecta nivelul glicemiei unei persoane.

În mod similar, fructele au și o cantitate mare de fibre, ceea ce încetinește absorbția zahărului în fluxul sanguin, informează Medical News Today.

„Mai multe studii au arătat că consumul de fructe întregi poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet. Prin urmare, o persoană ar trebui să caute să elimine alți carbohidrați din dieta sa și să lase fructele ca parte a rutinei alimentare normale”, spune sursa menționată mai sus.

Conform Tua Sáude, fructele recomandate în diabet sunt cele care pot fi consumate cu coajă, precum mandarinele, merele, perele, kiwi-urile și portocalele, deoarece furnizează o cantitate bună de fibre dietei. Acest nutrient reduce viteza cu care organismul absoarbe zahărul din fructe în intestin, ajutând la menținerea echilibrului nivelului de glucoză din sânge.

Acele fructe bogate în carbohidrați, precum cele deshidratate, în sirop sau sucuri naturale, furnizează mult zahăr și puține fibre, afectând direct nivelul de glucoză.

Fructe pentru diabetici

La rândul său, Societatea de Diabet din Statele Unite (ADA) recomandă ca următoarele fructe să fie incluse în dieta unui diabetic.

  • mere
  • piersici
  • avocado
  • Banane
  • Mure.
  • afine
  • pepene
  • Cireșe
  • Grapefruits
  • Kiwi
  • Mango.
  • Portocale
  • Papaya
  • pere
  • Ananas
  • prune.
  • Căpșune
  • Mandarine.

Care este cel mai bun moment pentru a le mânca?

Una dintre recomandări este ca, dacă o persoană suferă de diabet, să consume fructele împreună cu alte alimente, în timpul sau după micul dejun, prânz sau cină, deoarece macronutrienții mesei, precum grăsimile și proteinele, ajută la reducerea vitezei cu care zahărul din fructe este absorbit în sânge, spune Tua Saúde.

Recent Posts

Cinci zodii care vor avea norocul vieții lor în luna octombrie

Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…

2 ore ago

Nu mânca prune dacă suferi de aceste boli. Pot deveni extrem de periculoase

Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…

2 ore ago

Ritualul paharului cu apă elimină energia negativă din casa ta și atrage abundența

Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…

3 ore ago

O nouă variantă Covid se răspândește rapid în Europa. Cum se manifestă

Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…

3 ore ago

Tratamentul anti-cancer secret pe care l-ar fi urmat Kate Middleton. ”Nu a fost chimioterapie”

Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…

4 ore ago

De ce apar stările de anxietate și melancolie toamna

Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…

4 ore ago

Citeste si: