Din cuprinsul articolului
Una dintre principalele recomandări ale specialiștilor este aceea de a include fructele în alimentația de zi cu zi, întrucât acestea sunt benefice pentru sănătate și oferă organismului o serie de nutrienți.
În plus, o dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer și alte boli cronice, precizează Centers for Disease Control and Prevention of the United States (CDC).
Cu toate acestea, mulți sunt de părere că atunci când o persoană suferă de diabet nu poate consuma multe dintre aceste alimente, deoarece își măresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru este strâns legat de modul în care se consumă, de cantitatea și de momentul în care se mănâncă.
Deși fructele au o cantitate mare de zahăr, atunci când sunt proaspete nu conțin zaharuri libere, cele care pot afecta nivelul glicemiei unei persoane.
În mod similar, fructele au și o cantitate mare de fibre, ceea ce încetinește absorbția zahărului în fluxul sanguin, informează Medical News Today.
„Mai multe studii au arătat că consumul de fructe întregi poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet. Prin urmare, o persoană ar trebui să caute să elimine alți carbohidrați din dieta sa și să lase fructele ca parte a rutinei alimentare normale”, spune sursa menționată mai sus.
Conform Tua Sáude, fructele recomandate în diabet sunt cele care pot fi consumate cu coajă, precum mandarinele, merele, perele, kiwi-urile și portocalele, deoarece furnizează o cantitate bună de fibre dietei. Acest nutrient reduce viteza cu care organismul absoarbe zahărul din fructe în intestin, ajutând la menținerea echilibrului nivelului de glucoză din sânge.
Acele fructe bogate în carbohidrați, precum cele deshidratate, în sirop sau sucuri naturale, furnizează mult zahăr și puține fibre, afectând direct nivelul de glucoză.
La rândul său, Societatea de Diabet din Statele Unite (ADA) recomandă ca următoarele fructe să fie incluse în dieta unui diabetic.
Una dintre recomandări este ca, dacă o persoană suferă de diabet, să consume fructele împreună cu alte alimente, în timpul sau după micul dejun, prânz sau cină, deoarece macronutrienții mesei, precum grăsimile și proteinele, ajută la reducerea vitezei cu care zahărul din fructe este absorbit în sânge, spune Tua Saúde.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…