Din cuprinsul articolului
Fructele sunt o parte importantă și delicioasă a dietelor noastre. Bogate în fibre, antioxidanți, minerale și vitamine, fructele proaspete sunt o sursă importantă de energie. Fructul consumat întreg conține fibre și alți nutrienți care crează senzația de sațietate, absorbția zaharurilor producându-se treptat.
Alegerea unui anumit tip de fruct se poate dovedi mai inspirată decât alegerea unui alt tip. De vreme ce fructele uscate și sucurile de fructe conțin o cantitate mult mai mare de zahăr concentrat, consumarea fructului întreg este cea mai bună alegere.
Multe persoane consumă zahăr în excces, fără ca măcar să știe că pot face alte opțiuni pentru consumarea aceluiași produs. Își sporesc astfel, singuri, riscul de inflamații, creștere în greutate și alte probleme metabolice.
Mango are fibre și alți nutrienți de care aveți nevoie. Dar are și zahăr natural, iar unele au mai mult decât altele. De exemplu, un singur mango are 45 de grame de zahăr – nu este cea mai bună alegere dacă încercați să vă urmăriți cât de mult zahăr mâncați sau țineți o dietă de slăbire. Puteți să vă bucurați de câteva felii și salvați restul pentru mai târziu.
Zemoși, dar și bogați în calorii (72 kcal/100 g), strugurii oferă, pe lângă mulțimea de substanțe nutritive, și cantități serioase de glucide. Astfel, un ciorchine cu circa 20 de boabe are 7,7 g fructoză și 7,5 g glucoză. Este fructul tonusului prin excelență, activează tranzitul intestinal, e sursă de vitamine și de polifenoli, dar, dacă vrei să-ți menții silueta, consumă-i doar în cantități mici.
Sunt destul de dulci, o ceașcă conținând 18 grame de zaharuri. Este recomandat să mâncați cireșe dintr-o ceașcă și nu dintr-un castron, întrucât o să pierdeți șirul cireșelor mâncate. Acest lucru este valabil cu atât mai mult cu cât sunteți la o dietă.
O peră medie are 17 grame de zahăr. Dacă încercați să reduceți aportul de zahăr în alimentați, nu mâncați o pară întreagă. Puteți pune câteva felii într-un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau deasupra unei salate.
O felie conține aproximativ 17 grame de zahăr, dar pepenele este plin de vitamine, de apă și conține minerale foarte benefice organismului, așa că îl puteți consuma pe toată durata verii. De asemenea, pepenele este și un bun diuretic.
Sunt fructe cu aport caloric mare (90 kcal/100 g), foarte bogate în potasiu (în cantități care pot acoperi necesarul zilnic). Sunt hrănitoare și ușor de digerat. Reprezintă o sursă excelentă de carbohidrați, fosfor, calciu, fier, vitaminele A, B și C. La 100 g fruct, conținutul de glucide este de 23,43 g. O banană de dimensiuni medii oferă 8,3 g fructoză și 8,1 g glucoză.
Fructe cu cel mai mic conţinut de zahăr
La polul opus există varietăţi de fructe care sunt recunoscute pentru cantitatea lor mică de zaharuri, prin urmare le poţi consuma în siguranţă atunci când urmezi o cură de slăbire. Iată care sunt acestea:
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…