Din cuprinsul articolului
Ce este și cum se folosește ”lemnul sfânt”. Palo Santo, numit „lemn sfânt”, a fost folosit de secole pentru presupusele sale proprietăți de curățare energetică. Pe lângă acest aspect, bețișoarele au multe beneficii pentru sănătate!
Trăsăturile și abilitățile sale medicinale și spirituale au fost cunoscute și utilizate de mii de ani de către vraci și șamani, scrie Antena 3.
Poate ajuta la diminuarea reacțiilor inflamatorii, cum ar fi durerile de cap și durerile de stomac, precum și la reducerea nivelului de stres, dar este cel mai bine cunoscut și utilizat pentru abilitățile sale de energizare și curățare spirituală și energetică.
Bețișoarele de Palo Santo pot fi folosite pentru a curată energia negativă din casă ta. Datorită conținutului ridicat de rășină, se crede că lemnul de Palo Santo își eliberează proprietățile purificatoare atunci când este ars. În istoria șamanică a Americii de Sud, se spune că Palo Santo elimină negativitatea și obstacolele și atrage norocul.
Lemnul sfânt curăța energia casei
Pentru a curață energia oricărui spațiu, pur și simplu aprinde un bețișor și apoi stinge flacăra, fluturând ușor bețișorul în aer sau fluturând mâna peste acesta.
Fumul alb va fi răspândit de pe bățul mocnit, care se poate dispersa în jurul tău sau al spațiului tău.
Potrivit tradiției, adulmecarea uleiului de Palo Santo poate ameliora durerile de cap.
Ca o modalitate de a oferi ușurare, unii experți sugerează să amesteci Palo Santo cu un ulei special și să freci cantități mici pe tâmplele capului.
Parfumul emanat te va ajuta la eliberarea neurotransmițătorilor precum dopamină și serotonină, stimulând în același timp eliberarea de endorfine și encefaline, analgezicele naturale ale organismului.
Uleiul de Palo Santo ajută la evitarea răcelilor
Uleiul poate ameliora congestia, durerile în gât, inflamațiile, ameliorează balonarii, greață și crampele, dar este also util în tratarea disconfortului stomacal.
Palo Santo se găsește în România sub formă de bețișoare, rășină sau conuri care sunt făcute din așchii de lemn fine, amestecate cu un adeziv natural și uscat. Acestea din urmă ard puțin mai ușor decât bețele.