pH-ul vaginal are un spectru care variaza de la 0 la 14. Organismul se pricepe foarte bine sa-si regleze singur functiile, dar uneori acestea sunt tulburate de stres, sistem imunitar scazut sau tratamentul cu antibiotice.
Este valabil si in ceea ce priveste echilibrul florei vaginale si a pH-ului vaginal. Nivelul anormal al pH-ului vaginal vine la pachet cu numeroase simptome neplacute, de aceea trebuie sa recunosti semnalele de alarma. Iata ce ar trebui sa stii despre nivelul pH-ului vaginal:
Ce trebuie sa stii despre pH-ul vaginal
Spectrul pH-ului variaza de la 0 la 14. pH-ul acid incepe de la 0, este neutru in jurul valorii de 7 si bazic pe masura ce se apropie de limita de 14. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste organismul. In cazul unui organism sanatos, nivelul pH-ului normal variaza intre 7,35 si 7,45. Vaginul, insa, are un pH ceva mai acid, fiind in mod normal incadrat intre 3,8 si 4,5. Are propriul sau microbiom compus din bacterii „bune” si bacterii „rele”. Aceasta aciditate provine de la Lactobacili, un tip de bacterii absolut necesare care elibereaza peroxid de hidrogen si acid lactic. Acest mediu acid este necesar pentru a combate bacteriile cu potential nociv, ciupercile si orice altceva care pune sanatatea vaginului in pericol.
Oricare alt nivel al pH-ului vaginal in afara valorilor normale cuprinse intre 3,8 si 4,5 ar putea fi un pericol pentru sanatatea intima.
Pentru a mentine echilibrul pH-ului vaginal ar trebui sa apelezi la spalaturile vaginale numai atunci cand sunt recomandate de medicul ginecolog, sa folosesti produse de curatare care nu afecteaza echilibrul natural, sa schimbi tampoanele si absorbantele des, sa iei probiotice si sa mergi la medicul ginecolog la primele semne ale unei probleme de sanatate.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…