Din cuprinsul articolului
Pierderea kilogramelor poate fi o adevărată provocare, mai ales în prezent, când este atât de ușor să facem alegeri alimentare nepotrivite. Iată cum poți elimina greutatea excesivă în doar câteva zile!
Deși greutatea excesivă pentru multe persoane numai o problemă de ordin estetic, specialiștii susțin că organismul are mult mai mult de suferit.
Obezitatea poate fi un factor de risc pentru multe probleme grave de sănătate, precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare.
Greutatea excesivă poate declanșa o multitudine de probleme la nivelul întregului organism, motiv pentru care este necesar să avem o greutate corporală optimă.
Cum poți slăbi cu monodieta în numai câteva zile?
Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie la PRO TV, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, o metodă benefică pentru slăbit: monodieta. Iată ce este aceasta și cum o pui în aplicare.
„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.
Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti.
Cum îți pregătești organismul pentru această dietă
E recomandat să începem cu o perioadă pregătitoare, după cum urmează:În prima zi, eliminăm zahărul, produsele procesate și făina albă; se consumă legume și fructe proaspete, cereale integrale și oleaginoase.
În a doua zi, se elimină produsele de origine animală și cerealele cu gluten; se consumă legume, leguminoase și cereale fără gluten.
În a treia zi, se elimină produsele pe bază de soia și leguminoasele pentru a trece la o alimentație compusă din legume fructe și cereale fără gluten.
Putem trece apoi la monodietă timp de 3-5 zile. Există și varianta în care ținem monodietă o zi pe săptămână, ca un fel de post alimentar.
Chiar dacă se consumă un singur aliment, el poate fi preparat în moduri diferite.
Merele, de exemplu, pot fi consumate proaspete, coapte sau făcute compot. Legumele pot fi făcute salată, supă cremă sau gătite la cuptor.
Acest tip de regim nu poate fi ținut pe termen lung. Nu acoperă nevoile de nutrienți ale organismului.
Monodieta nu este o soluție miraculoasă la kilogramele în plus, ci mai degrabă o pauză luată de la mâncare. Și de la gândul la mâncare!”, a explicat Mihaela Bilic, nutriționist.