Ce este miocardita? Ai aceste simptome? Solicită asistență medicală de URGENȚĂ

Ce este miocardita? Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii (miocard). Inflamația poate reduce capacitatea de pompare a inimii și poate provoca ritmuri cardiace rapide sau neregulate (aritmii).

Infecția cu un virus provoacă de obicei miocardită. Uneori, miocardita poate fi rezultatul unei reacții medicamentoase sau parte a unei afecțiuni inflamatorii mai generale. Semnele și simptomele miocarditei includ dureri în piept, oboseală, dificultăți de respirație și bătăi rapide sau neregulate ale inimii.

Miocardita severă slăbește inima, astfel încât restul corpului nu primește suficient sânge. Cheaguri de sânge se pot forma și în inimă, ceea ce ar putea duce la un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Tratamentul miocarditei depinde de cauză.

Simptome

Dacă vă aflați în stadiile incipiente ale miocarditei, este posibil să aveți simptome ușoare, cum ar fi durere în piept, bătăi rapide sau neregulate ale inimii sau dificultăți de respirație. Unele persoane aflate în stadiile incipiente ale miocarditei nu au niciun simptom.

Semnele și simptomele miocarditei variază în funcție de cauza bolii. Semnele și simptomele comune ale miocarditei includ următoarele:

  • Dureri în piept
  • Bătăi rapide sau neregulate ale inimii (aritmii)
  • Dificultăți de respirație, fie în repaus, fie în timpul activității
  • Acumulare de lichid cu umflarea picioarelor, gleznelor și picioarelor
  • Oboseală
  • Alte semne și simptome ale unei infecții virale, cum ar fi dureri de cap, dureri de corp, dureri articulare, febră, dureri în gât sau diaree

Uneori, simptomele miocarditei pot fi similare cu cele ale unui atac de cord. Dacă aveți dureri în piept inexplicabile și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală de urgență.

Miocardita la copii

Când copiii au miocardită, pot avea unele dintre următoarele semne și simptome:

  • Febră
  • Leșin
  • Respiratie dificila
  • Respirație rapidă
  • Dureri în piept
  • Ritmuri ale inimii rapide sau neregulate (aritmii)

Când ar trebui să vedeți un medic

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți simptome de miocardită, în special dureri în piept și dificultăți de respirație. Simptomele miocarditei pot semăna cu simptomele unui atac de cord. Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți dureri în piept inexplicabile și dificultăți de respirație.

Dacă ați avut o infecție, monitorizați simptomele miocarditei și anunțați medicul dacă apar. Dacă aveți simptome severe, mergeți la camera de urgență sau sunați pentru ajutor medical de urgență, transmite Mayo Clinic.

Cauze

Adesea, cauza miocarditei nu poate fi identificată. Cauzele posibile sunt multe, dar probabilitatea de a prezenta miocardită este rară.

Cauzele posibile ale miocarditei includ următoarele:

Virus. Multe virusuri sunt asociate frecvent cu miocardita, inclusiv cele care provoaca raceala (adenovirusuri); COVID-19; hepatita B și C; parvovirus, care provoacă o erupție ușoară, de obicei la copii (a cincea boală); și virusul herpes simplex.

Infecțiile gastrointestinale (virusul ECHO), mononucleoza (virusul Epstein-Barr) și rubeola (rujeola germană) pot provoca, de asemenea, miocardită. Miocardita este, de asemenea, frecventă la persoanele cu HIV, virusul care provoacă SIDA.

Bacterii. Bacteriile care pot provoca miocardită includ stafilococii, streptococii, bacteriile care provoacă difterie și bacteriile transmise de căpușe responsabile de boala Lyme.

Paraziți. Printre aceștia se numără paraziți precum Trypanosoma cruzi și toxoplasma, inclusiv unii transmisi de insecte care pot provoca boala Chagas. Această boală este mult mai frecventă în America Centrală și de Sud decât în ​​Statele Unite, dar poate apărea la călători și imigranți în aceste zone.

Ciuperci. Infecții fungice, cum ar fi candida; prin mucegai, cum ar fi aspergillus; și alte ciuperci, cum ar fi histoplasma, adesea găsite în excrementele de păsări, pot provoca uneori miocardită, în special la persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Uneori, miocardita se dezvoltă dacă sunteți expus la următoarele:

Medicamente sau droguri ilicite care ar putea provoca o reacție alergică sau toxică. Acestea includ unele medicamente utilizate pentru tratarea cancerului, antibiotice (cum ar fi penicilina și sulfonamide), unele medicamente anti-convulsii și unele substanțe ilegale (cum ar fi cocaina).

Produse chimice sau radiații. Expunerea la anumite substanțe chimice, cum ar fi monoxidul de carbon și radiațiile, poate provoca uneori miocardită.

Alte boli. Acestea includ tulburări precum lupusul, granulomatoza Wegener, arterita cu celule gigantice și arterita lui Takayasu.

Recent Posts

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

10 minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

40 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 ore ago

Citeste si: