Categories: Ştiri sănătate

Ce este în neregulă cu apa de la robinet. Când să nu o bei

Apa fierbinte de la robinet poate să fie periculoasă pentru sănătate din cauza contaminarii cu metale grele sau alte substanțe chimice din conductele de apă. De asemenea, temperatura prea ridica a apei poate sa afecteze compozitia chimica a apei si sa elibereze substanțe nocive.

Inspectoratul pentru apă potabilă din Marea Britanie spune că nu ar trebui să bem niciodată apă fierbinte de la robine, potrivit The Mirror.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Consumul de apă cu urme de plumb

Apa fierbinte de la robinet este considerată periculoasă deoarece poate conține niveluri ridicate de metale, cum ar fi cuprul și plumbul, care sunt transportate prin țevi.

Consumul de apă cu urme de plumb poate provoca o serie de probleme de sănătate, cum ar fi: afectarea dezvoltarea copiilor, de la apariția problemelor renale, până la cele cardiace la adulți. De fapt, nu se recomandă apa fierbinte de la robinet să nu fie folosită pentru gătit.

Așadar, este recomandat sa folosim apa fierbinte de la robinet doar pentru curățenie sau alte scopuri casnice, dar sa bem apa potabila din surse sigure, cum ar fi apa filtrata sau apa îmbuteliată.

Calitatea apei la staţia de purificare poate fi în parametrii normali, dar, până la momentul în care apa ajunge la robinetul din casă, calitatea ei poate fi mult alterată. Materialele din care sunt realizate instalaţiile de distribuţie a apei şi care pot avea elemente realizate din plumb duc la încărcarea apei cu metale grele.

Ce spun cercetătorii

Studiile au arătat că, mai ales în cazul copiilor, şi cantităţile mici de plumb pot cauza probleme de învăţare şi deficit de atenţie, iar, în multe dintre cazuri, aceste modificări sunt ireversibile. Presiunea sângelui şi producţia de hemoglobină, care asigură transportul de oxigen în organism, pot fi afectate, la adulţi, de ingerarea apei care conţine plumb.

Comparativ cu plumbul, efectele ruginei care poate fi prezentă în apă din cauza instalaţiilor vechi sunt mai puţin nocive. Totuşi, fierul ingerat poate leza direct celulele din tractul gastrointestinal şi poate fi toxic pentru întreg organismul dacă depăşeşte dozele pe care le poate suporta acesta.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

33 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: