Ce este ”armura ficatului”, cel mai puternic hepatoprotector natural

Din cuprinsul articolului

Hepatoprotector natural. Armurariu, o plantă cu efecte curative folosită de mai bine de 200 de ani pentru sănătatea ficatului și, datorită efectelor sale mai este denumit și ”armura ficatului.”

Seminţele de armurariu conţin silimarină, un antioxidant cu proprietăţi antiiflamatorii şi anticancerigene care previne afecţiunile ficatului şi ale vezicii biliare

Ficatul este văzut ca o uzină imensă de procesare a tuturor acestor factori dăunători, iar în lipsa unui sprijin, el se îmbolnăveşte şi precede numeroase probleme de sănătate, începând cu tulburările de coagulare a sângelui, ciroză şi ajungând până la insuficienţa hepatică.

Cu toate că este un organ cu o mare capacitate de regenerare, ficatul are nevoie periodic de o cură de detoxifiere, care constă în primul rând într-o alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe şi legume din abundenţă. În sprijinul alimentaţiei vin şi remediile naturale, armurariul fiind un aliat în lupta cu bolile ficatului.

Remedii cu armurariu

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că armurariul este un veritabil detoxifiant natural, împiedicând degradarea celulelor hepatice. Silimarina pe care o conţine această plantă contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, dar ajută în acelaşi timp la redobândirea tonusului psihic.

Studii suplimentare au arătat că silimarina are un efect de reducere a nivelului de colesterol, poate ajuta la recuperarea după leziunile hepatice alcoolice şi combate riscul apariţiei calculilor biliari.

Pacienţii cu diabet pot folosi această plantă pentru a-şi regla nivelul glicemiei iar persoanele care suferă de tulburări digestive se pot bucura în aceeaşi măsură de beneficiile acestei plante binefăcătoare, datorită substanţelor cu efect de reglare a tranzitului intestinal. Armurariul mai este recomandat şi în afecţiunile infecţioase, contra oboselii, a migrenelor sau a sângerărilor nazale.

Preparatele cu armurariu se administrează sub formă de decoct, infuzie, pulbere sau tinctură, conform specificaţiilor de pe eticheta produsului şi, de preferat, la recomandarea medicului.

 

Recent Posts

Dr. Cătălin Cîrstoiu, premiat la Gala Capital „Performeri din Medicină”: „ SUUB este primul spital public care dezvoltă un brand regional”

Dr. Cătălin Cîrstoiu, la Gala Capital „Performeri din Medicină”: „ SUUB este primul spital public…

49 de minute ago

Secretul din buletinul românilor. Ce reprezintă, de fapt, ultima cifră din CNP

Codul Numeric Personal (CNP) este un identificator unic atribuit fiecărei persoane născute sau rezidente în…

o oră ago

Alegeri prezidențiale. 14 candidați pe buletinul de vot

Alegeri prezidențiale. 14 candidați pe buletinul de vot. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi…

2 ore ago

Klaus Iohannis, mesaj scurt pentru români în ziua alegerilor: „Să poftească toţi la vot!” Prezența la urne până la ora 9.00

19 milioane de români sunt aşteptaţi, duminică, 24 noiembrie, la urne, în cele aproape 19.000…

2 ore ago

La ce oră se închid secțiile de votare. Azi, 24 noiembrie, se votează pentru prezidențiale

La ce oră se închid secțiile de votare in cele aproape 19.000 de secții de…

2 ore ago

Citeste si: