Iarna inseamna mai mult timp stat in casa unde, teoretic, suntem mai feriti de raceli, gripe si alte problemele pe care le aduce frigul. Insa, tocmai in interior cream, de multe ori, mediul propice pentru dezvoltarea virusurilor si bacteriilor printr-o umiditate excesiva.
Geamurile termopan care nu mai lasa casa sa “respire”, rufele uscate in baie sau vaporii din bucatarie cresc riscul problemelor de sanatate. Un mediu in care umiditatea relativa depaseste pragul de 60% favorizeaza dezvoltarea mucegaiului, acarienilor, virusurilor si bacteriilor. Mai mult decat atat, un astfel de mediu umed favorizeaza afectiunile pulmonare, inflamatia mucoasei nazale si astmul, dar si procesele chimice care duc la eliberarea in aerul respirat a compusilor chimici din materialele ce ne inconjoara – mobile, vopseaua de pe pereti, haine.
Solutia? Este la indemana ta. Un dezumidificator casnic este un aparat care stie sa elimine umiditatea excesiva din interior, iar daca este dotat si cu un filtru eficient, te ajuta sa scapi de praf, polen sau alergeni.
Un astfel de aparat este Meaco UK12L, pe care il gasesti in magazinul online alecoair.ro.
Meaco 12 este recomandat pentru incaperi de pana la 30mp si poate regla umiditate la un nivel care sa asigure un confort cat mai bun si care sa reduca riscurile de imbolnavire. Cu ajutorul higrostatului reglabil poti seta o umiditate tinta intre 30% si 80%, putand sa il folosesti eficient si pentru uscarea rufelor in baie.
Aparatul poate fi dotat cu un filtru HEPA, care purifica aerul, retinand spori de mucegai, alergeni, polen, praf, astfel ca il vei putea folosi la fel de bine in tot timpul anului (cine are probleme cu ambrozia in timpul toamnei sau cu polenul in timpul primaverii, va aprecia acest lucru). Filtrul HEPA se schimba periodic, intre 6 si 9 luni, pentru a curata aerul eficient.
Meaco 12 are un design elegant, este economic si silentios, are un display electronic ce afiseaza diverse informatii utile.
Un astfel de aparat ar trebui trecut la capitolul „electrocasnice” esentiale pentru orice locuinta, mai ales daca ai sesizat ca peretii si ferestrele fac condens sau daca vezi urme de mucegai in baie ori in camerele mai putin ventilate.
Aerul din interior poate fi, din fericire, „curatat” si adus la parametri normali cu ajutorul unor echipamente special proiectate pentru acest lucru. In casa, la birou sau in orice alt spatiu in care iti petreci o mare parte din timp, gandeste-te si la aerul pe care il respiri si la consecintele acestuia asupra sanatatii.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…