Din cuprinsul articolului
Cutremurele au un impact puternic asupra stării de sănătate ale oamenilor. Efectele lor asupra oamenilor includ daune structurale și leziuni. Există, de asemenea, un risc de deces asociat cutremurelor.
Cutremurele generează spaimă. Cu cât seismul este mai mare, cu atât este mai intensă teama. Aceasta, la rândul său, poate provoca căderea obiectelor, pereții sau acoperișurile pentru a începe să cade sau întreaga structură să se prăbușească. Toate aceste lucruri afectează oamenii emoțional. Pe măsură ce se produc aceste daune structurale, aceasta poate provoca vătămări corporale sau deces.
Cum gestionăm frica de cutremur?
Înainte de toate trebuie să realizăm dacă există o cauză reală sau nu. Multe frici pe care le avem nici măcar nu au o cauză reală. Atunci când vorbim despre cutremure, majoritatea persoanelor care le resimt au și sentimentul de frică, în funcție de intensitatea seismului.
Stresul și anxietatea
Faptul că dacă te pregătești pentru un cutremur vei deveni anxios, vei atrage răul sau te vei îngrijora, reprezintă doar mituri sau superstiții.
Dimpotrivă, astfel te poți concentra mai mult pe nivelul emoțional și pe a-i ajuta pe ceilalți, știind că ai asigurată baza de supraviețuire. Este normal să te simți îngrijorat sau să ai anxietate îîn situațiile de criză. Și este bine să știi că poți să le faci față.
Amintim câ în această dimineață a avut lioc un cutremur de 5,5 grade în România. Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc la ora 06.50. Potrivit datelor prezentate de centrele de seismologie s-a simțit în România, Bulgaria, Ucraina. Magnitudinea inițială, anunțată de centrul european, a fost corectată de INFP la 5,2 pe scara Richter.
Institutul de Fizică a Pământului a anunțat că „în ziua de 03.11.2022, 06:50:27 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.
Cutremurul s-a produs la 69km NE de Ploiesti, 76km E de Brasov, 114km V de Braila, 117km V de Galati, 118km N de Bucuresti, 126km S de Bacau, 148km NE de Pitesti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iasi”.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…