Consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%, însă acest efect a fost observat doar în cazul femeilor, se arată într-un studiu al cercetătorilor australieni.
În studiul publicat în American Journal of Epidemiology se afirmă că acest fapt este generat de nivelul crescut de acizi graşi Omega 3 din peşte, care interacţionează cu hormonii sexuali feminini estrogen şi progesteron, pentru a menţine funcţionarea corectă a creierului.
O echipă a Institutului de cercetare Menzies din Australia a monitorizat peste 1.400 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 36 de ani, pentru o perioadă de cinci ani.
Fiecare participant la experiment a ţinut un jurnal al dietei pe care a urmat-o în acest interval – pentru a se vedea cât peşte a consumat, inclusiv fructe de mare, creveţi şi midii -, făcându-se ulterior legătura între dieta fiecărei persoane şi sănătatea mintală a acesteia.
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…