Din cuprinsul articolului
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că nu are intenția de a se reinventa, deoarece a declarat la începutul lunii trecute că pandemia de COVID-19 nu mai este o „urgență globală de sănătate”.
La Adunarea Mondială a Sănătății, Coreea de Nord a fost printre cele 10 țări alese în consiliul de administrație al OMS, desemnând statul totalitar al lui Kim Jong-un director regional al OMS. Adunarea Mondială a Sănătății nu a acuzat Coreea de Nord de numeroase încălcări ale drepturilor omului, ci a fost îndreptată către Israel, potrivit profit.ro.
De îndată ce COVID-19 nu mai prezintă un risc pentru sănătate, OMS vrea să discute din nou despre prioritățile reale. În aprilie, agenția a anunțat:
„Alcohol Coverage: A Journalist’s Guide” este o „fișă informativă” atribuită în mare parte activiștilor neo-moderați, care afirmă că „consumul moderat poate prelungi viața oamenilor prin reducerea „riscurilor”. Nu există dovezi care să susțină credința larg răspândită că De fapt, există un munte de astfel de dovezi acumulate de-a lungul deceniilor.
În ceea ce privește vapingul, OMS a fost întotdeauna ostilă și a devenit și mai tranșantă de când miliardarul Michael Bloomberg a început să o finanțeze.
Pe 2 iunie, Tedros a declarat într-o conferință de presă: „Când industria tutunului a introdus țigările electronice și vaping-ul, una din poveștile pe care au încercat să le vândă cu adevărat este că acestea fac parte din reducerea riscurilor.
Acest lucru nu este adevărat. De fapt, este o capcană. Copiii sunt recrutați de la vârste fragede, zece, 11, 12 ani, să se apuce de vaping și de țigări electronice pentru că ei cred că este cool, pentru că vin în diferite culori, arome și așa mai departe. Apoi devin dependenți pe viață. Iar majoritatea ajung să fumeze în mod obișnuit”.
Așadar, industria tutunului nu a inventat țigările electronice. Vaping-ul era bine stabilit în momentul în care companiile de tutun au intrat pe piață. Toate agențiile de sănătate credibile, inclusiv Colegiul Regal al Medicilor, sunt de acord că țigările electronice sunt mult mai sigure decât fumatul și sunt un exemplu de manual pentru reducerea riscurilor.
Potrivit cercetărilor, nu există nicio dovadă că majoritatea copiilor care încep să fumeze devin fumători. Dimpotrivă, fumatul minorilor a dispărut practic în Marea Britanie și în SUA, pe măsură ce vapatul a devenit popular.
OMS lucrează în prezent la un tratat internațional privind prevenirea pandemiilor și au existat discuții despre un guvern mondial care să impună închideri și interdicții de călătorie. În realitate, tratatul este o chestiune în mare parte birocratică, care nu menționează deloc astfel de „intervenții non-farmaceutice”.
Este cel mai mare contributor la contribuțiile voluntare de bază ale OMS și, în schimb, subvenții nelimitate pe care organizațiile le pot folosi după cum consideră de cuviință, fără încercări semnificative de a induce curățirea în organizație.
Când Trump a amenințat că va reduce finanțarea SUA în 2020, Anglia și-a mărit propria finanțare cu 30%. Pare puțin probabil ca Marea Britanie să-și folosească puterile pentru a cere schimbarea de la OMS, dar ar trebui. Dacă Anglia nu are curajul să riposteze, alte țări ar trebui să preia conducerea, iar dacă OMS continuă această spirală descendentă, ar trebui să aibă curajul să ia banii și să fugă, potrivit sursei citate.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…