Lămâile, bananele, ananasul, dovleceii, ardeii, porumbul sau gutuile au în comun culoarea galbenă, iar asta le califică drept adevărate remedii ale naturii împotriva celor mai des întâlnite afecțiuni. Se spune că purtatul hainelor galbene oferă claritate mentală, dar când vine vorba de alimente, culoarea ajută inima, îmbunățățește vederea, digestia și întărește sistemul imunitar.
Galbenul fructelor și legumelor este dat de bioflavonoizi, pigmenți care acționează și pe post de antioxidanți. Printre altele, alimentele de culoarea soarelui sunt eficiente în menținerea sănătății pielii, vindecă rănile și menține densitatea osoasă. De departe cel mai mare beneficiu al fructelor și legumelor galbene este efectul detoxifiant, acestea fiind nelipsite din dietele de slăbire, pentru că îmbunătățește sucurile digestive menite să descompună grăsimea din alimente.
Mai mult, legumele galbene conțin carotenoizii, coloranți naturali cu efect antitumoral și vitamina C, capabilă să reducă inflamațiile.