Din cuprinsul articolului
Contrar credinței populare, se pare că jumările au o serie de beneficii uriașe pentru organismul uman. Jumările sunt bogate în grăsimi monosaturate, acele grăsimi bune care sunt necesare corpului uman: grăsimile monosaturate nu cresc nivelul colesterolului și protejează pe termen lung inima.
Jumări. Corpul uman nu poate funcționă fară acest tip de grăsime: cu ajutorul ei organismul reglează tensiunea arteriala, grăsimea monosaturată reprezintă o componentă importantă din creier, iar inclusiv celulele nervoase din organism au un înveliș de grăsime monosaturata de protecție.
Consumul de jumări ajuta și la întreținerea sistemului imunitar, deoarece sunt bogate în acid arahidonic, responsabil pentru producerea compușilor folosite de sistemul nostru imunitar.
În plus, se pare că jumările ajuta la refacerea și întreținerea oaselor și a masei musculare din organism, datorita conținutului bogat de colagen din compoziție. Singurul lucru la care trebuie să fii atent atunci când le prepari este să nu pui sare în exces.
Grăsimile care nu sunt bune, și care sunt confundate de multe ori cu cele sănătoase, sunt grăsimile industriale, precum margarina. Mare atenție atunci când consumați dulciuri, prăjituri sau produse de patiserie: o mare parte din ele conțin margarina.
Este important totuși că, pentru a profita la maxim de proprietățile jumărilor, să nu le consumați în exces. Datele nutriționale arata că 100 de grame de jumări conțin aproximativ 640 de calorii.
S-a demonstrat și că jumările sunt indicate fumătorilor, deoarece sunt bogate în seleniu, element care combate multe dintre efectele fumatului.
Jumările pot fi folosite și pentru a scapă de mahmureala. După o noapte grea poți consuma o porție de jumări, grăsimea din ele vă absoarbe rapid alcoolul din organism și, în scurt timp, te vei simți mai bine.
Pare greu de crezut, dar știai că poți să tratezi inclusiv durerile de dinți cu jumări? Aplica pe zona dureroasa 2-3 jumări și menține-le acolo timp de 15 minute. Vei observa cum durerea începe să dispară.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…