Categories: Stil de viaţă

În ce constă și cât costă procedura prin care bărbații își pot micșora sânii

De-a lungul timpului, s-a creat falsa impresie că acest domeniu, al chirurgiei estetice, este destinat femeilor. Și bărbații, însă, sunt deranjați de anumite imperfecțiuni și ajung să apeleze la medicii esteticieni. Una dintre cele mai comune proceduri care-i vizează este ginecomastia. Ea reprezintă o afecțiune la nivelul unuia sau a ambilor sâni, traducându-se din limba greacă în “sâni ca de femeie.”

„Mărirea ori dezvoltarea în exces a sânilor este o afecțiune care poate viza bărbații de orice vârstă, în urma utilizării unor medicamente, precum steroizi anabolizanți sau care conțin estrogeni, din cauza unor afecțiuni medicale sau chiar datorită kilogramelor în exces. Afecțiunea creează disconfort, afectând persoanele în cauză atât fizic cât și psihic, majoritatea considerând-o o problemă foarte deranjantă, ajunsă chiar la stadiul de complex. În astfel de cazuri, de obicei se evită activitățile fizice ori expunerea în public, pentru a se ascunde acest inconvenient, afirmă Dr. Ion Zegrea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Un factor decisiv în ceea ce privește această procedură o reprezintă starea de sănătate a pacientului. În primul rând, trebuie să fie stabil emoțional și să aibă o greutate optimă. Nu este recomandată ginecomastia în cazul pacienților cu probleme mari de greutate, fără a se încerca mai întâi eliminarea excesului de grăsime prin sport și dietă. Candidați foarte buni sunt cei cu pielea fermă și elastică în zona pieptului.

Istoricul medical este, prin urmare, deosebit de important. Dacă această afecțiune este cauza unei probleme de sănătate, intervine un medic specialist. Poate fi recomandată, în situații extreme, o mamografie sau RM (rezonanță magnetică), pentru a elimina suspiciunea cancerului la sân și pentru ca medicul estetician să se asigure că procedura se poate desfășura în condiții optime.

Cum se desfășoară operația de ginecomastie?

Dacă ţesutul glandular în exces este cauza principală a măririi sânilor, atunci va fi excizat (tăiat) cu electrocauterul. Excizia poate fi efectuată singură sau, de obicei, în combinaţie cu lipoaspiraţia.

În cazul unei proceduri tipice, se face o incizie localizată într-o poziție camuflată – fie la marginea areolei, pielea întunecată ce înconjoară mamelonul, fie în zona de sub braț.

“Prin incizia respectivă se îndepărtează excesul de ţesut glandular, grăsime şi piele din jurul areolei, din părţile laterale şi din partea de jos a sânului. Reducerile majore care implică îndepărtarea unei cantităţi semnificative de ţesut şi piele pot necesita incizii mai mari, care duc la cicatrici mai vizibile. Dacă se realizează lipoaspiraţia pentru a elimina excesul de grăsime, canula este de obicei introdusă prin inciziile existente”, adaugă Dr. Ion Zegrea.

În primele 4 săptămâni de la intervenție este necesară purtarea permanentă a unui corset elastic. Aspectul îmbunătățit este vizibil imediat, însă rezultatul final se poate vedea după primele 3 luni. Atât în timpul perioadei de recuperare, cât și după, relația medic – pacient este foarte importantă și necesară pentru confortul fizic și psihic al celui care a fost suspus intervenției de ginecomastie.

Costul acestei proceduri este în jur de 2.000 EURO, în funcție de gravitatea cazului.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

16 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

36 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

56 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: