Categories: Expertul zilei

Ce cauzează cancerul? Iată câteva lucruri neașteptate! Cunoașterea riscului vă poate ajuta să evitați acest diagnostic devastator.

Ce cauzează cancerul? Cu toate că nu știm cu siguranță tot ce poate declanșa această boală, ceea ce este clar este că mai mulți oameni se confruntă cu această boală. Potrivit Institutului Național al Cancerului, aproximativ 39,6% dintre bărbați și femei vor fi diagnosticați cu cancer la un moment dat în viața lor.

Cercetările anterioare arată că genetica reprezintă doar aproximativ jumătate din toate cazurile de cancer, sugerând că expunerile la mediu și factorii socioeconomici pot juca, de asemenea, un rol. Cancerul a crescut rapid la una dintre principalele cauze de deces, dar cunoașterea riscului vă poate ajuta să evitați acest diagnostic devastator.

Obezitatea, alimentația slabă, dezechilibrul hormonal și inflamația cronică sunt toate cauze bine cunoscute ale cancerului. Dar unii cauzatori de cancer nu sunt atât de evidenți. Dacă ți-aș spune că expunerile zilnice și obiceiurile aparent inofensive ar putea crește riscul de cancer? Iată câteva dintre cele mai surprinzătoare lucruri legate de cancer.

1. Zona unde locuiți. Un studiu din 2017 publicat în revista Cancer a constatat că în Statele Unite, județele cu aer, apă, pământ, mediu construit și factori sociodemografici de cea mai proastă calitate se confruntă cu o incidență crescută a cancerului.

Calitatea slabă a aerului și mediul construit (prezența autostrăzilor majore, disponibilitatea transportului public și a locuințelor) s-au corelat cel mai puternic cu ratele ridicate de cancer. Aceste descoperiri s-au aplicat atât bărbaților, cât și femeilor, cu cancer de prostată și de sân. Alte cercetări ne arată că cartierele minoritare se confruntă cu un risc mai mare de cancer din cauza poluării aerului.

2. Lumânări parfumate și odorizante. Cercetătorii au măsurat nivelurile de „substanțe chimice organice volatile” în șase case din York, Anglia, pe parcursul a cinci zile. Au cerut fiecărui rezident să noteze lumânările parfumate, odorizantele și produsele de curățare pe care le-au folosit – inclusiv cât de des le-au folosit. Apoi, au testat aerul din fiecare casă. Limonenul – o substanță chimică sintetică utilizată pentru a crea mirosuri de citrice, s-a dovedit a fi vinovatul numărul unu detectat. În mod surprinzător, casele care utilizează cele mai parfumate produse au fost pozitive pentru cele mai mari cantități de limonen.

3. „Happy hour” – Ora fericită. În 2016, cercetătorii danezi au publicat un studiu care leagă consumul crescut de alcool și riscul de cancer mamar. Cercetătorii au descoperit că femeile care au crescut cantitatea de alcool pe care le-au băut pe o perioadă de cinci ani s-au confruntat cu un risc mai mare de cancer de sân. Cu toate acestea, același studiu a constatat un risc mai mic de boli de inimă la femeile care au băut mai mult.  Din fericire, există alternative mai bune la scăderea riscului de boli de inimă, inclusiv exerciții zilnice, consumul unei diete sănătoase bogate în nutrienți și gestionarea stresului.

Pe lângă cancerul de sân, cercetătorii au legat, de asemenea, alcoolul de cancerul de cap și gât, cancerul esofagian, cancerul hepatic și cancerul colorectal.

4. Rumeguș. Iată una despre care s-ar putea să nu fi auzit până acum. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a clasificat și praful de lemn drept cancerigen pentru om.

Un studiu a observat că muncitorii din domeniul mobilier și alți muncitori expuși la praful de lemn au mai multe șanse să dezvolte o formă de cancer nazal numită adenocarcinom. Praful de foioase, inclusiv fagul și stejarul, prezintă cel mai mare risc. Vă puteți controla expunerea la praful de lemn prin sisteme de ventilație bine proiectate și / sau protecție respiratorie.

5. Ambalarea alimentelor. Ce cauzează cancerul? Mâncarea, nu? Auzim adesea că alegerile noastre alimentare influențează riscul de cancer, dar ambalajul poate juca, de asemenea, un rol. Ambalajele pentru fast-food , cum ar fi ambalajele și cutiile, conțin adesea substanțe chimice perfluorurate.

Cunoscute și sub denumirea de PFC și PFAS, aceste căptușeli rezistente la grăsimi și pete din ambalaje migrează cu ușurință din ambalaj și în alimente. Aceste substanțe chimice sunt legate de orice, de la cancer și probleme de dezvoltare la probleme de reproducere, afectarea funcției imune și alte efecte asupra sănătății.

6. Anumite creme de protecție solară. În timp ce expunerea la prea multe daune cauzate de lumina soarelui poate provoca cancer, utilizarea excesivă a unui tip greșit de protecție solară prezintă, de asemenea, propriile riscuri. Benzofenona-3 (sau oxibenzona), un ingredient comun în produsele de protecție solară, produce radicali liberi, care pot declanșa deteriorarea ADN-ului și creșterea cancerului. FDA limitează benzofenona-3 la 6 % – și nu a interzis categoric substanța chimică – din cauza a ceea ce agenția numește „eficacitatea sa în protejarea împotriva razelor UV”.

7. Un stil de viață sedentar. O analiză din 2014 efectuată de Universitatea din Regensburg, Germania, publicată în Journal of National Cancer Institute, a evaluat corelația dintre timpul de vizionare la TV, timpul de ședere recreativ, timpul de ședere ocupațional și timpul total de ședere, în ceea ce privește riscul de cancer.

Atunci când se compară cele mai înalte niveluri de comportament sedentar cu cele mai scăzute, cercetătorii au descoperit că participanții mai sedentari se confruntă cu un risc mai mare de cancer de colon, endometru și pulmonar.

 

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

17 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

47 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: